Search
Close this search box.

Začenja se elitno domače ligaško tekmovanje v rokometu

Elitno ligaško tekmovanje je v primerjavi z minulo sezono doživelo številne spremembe. Liga se je s 14 klubov zmanjšala na 12, nov je tudi tekmovalni sistem.

V petek gre zares. Na sceno se vrača letošnje državno prvenstvo v 1. slovenski moški rokometni ligi, za začetek pa nas v mestu miru čaka prava športna poslastica. Na prvi tekmi se bodo domači bojevniki pomerili proti izzivalcem iz RD LL Grosist Slovan, ki v tej sezoni odkrito merijo na dvojno krono – osvojitev tako državnega kot pokalnega tekmovanja.

Belo-modri so cel mesec trdo trenirali in se pripravljali na začetek Lige NLB, saj jih že ta petek, 6. septembra 2024 ob 19:00, čaka prvi pravi izziv sezone. Ekipa Slovana je v poletnem prestopnem roku doživela številne spremembe in okrepitve. Med novimi obrazi v ekipi sta slovenjgraškemu občinstvu dobro poznana Jaka Malus in Nebojša Bojić. Poleg tega je vodenje ekipe prevzel selektor slovenske reprezentance Uroš Zorman. Na Kodeljevem bodo navijače navduševali tudi hrvaški reprezentant Ilija Brozović ter slovenski reprezentant Staš Slatinek Jovičić, ki sta vsekakor med najbolj zvenečimi imeni letošnje zasedbe.

Uroš Zorman, trener ekipe RD LL Grosist Slovan je ob pričetku nove rokometne sezone povedal: “Slovan ima novo ekipo, s številnimi novimi obrazi. Sam sem nekoliko zamudil na priprave (zaradi reprezentančnih obveznosti, op. a.), zato nismo imeli veliko časa za skupno delo. A sezona bo dolga in verjamem, da se bodo stvari postavile na svoje mesto. Trdo bomo delali še naprej in videli, kaj na bo to na koncu prineslo. Na uvodu nas čaka izjemno neugodno gostovanje, kjer sem v preteklih sezonah z rezultatskega vidika imel slabe izkušnje. Bomo videli, kako bo tokrat.” 

Tudi bojevniki v novo sezono vstopajo z jasnimi cilji in visokimi pričakovanji. Klub ob svoji 70. obletnici načrtuje izjemno sezono za vse navijače in podpornike. Svežino v moštvo prinašata mlada talenta Nik Rantah in Vid Kačičnik, medtem ko bosta izkušena Gregor Potočnik in Aljoša Čudić prispevala s svojim znanjem in rutiniranostjo. Pripravljalno obdobje so fantje izpeljali po natančno zastavljenem načrtu, kar jim je vlilo dodatno samozavest pred prvim tekmovalnim tednom. Slovenj Gradec diha za takšne spektakle, kot ga pričakujemo v petek. Novi sistem tekmovanja pa obljublja še več srečanj in še več vrhunskega rokometa.

Vid Levc, podkapetan RK Slovenj Gradec je o spregovoril o pripravah ter o petkovi tekmi: “Priprave smo oddelali po zastavljenem načrtu. Bilo je nekaj manjših poškodb, pripravljalne tekme pa smo odigrali solidno. Videli smo, kje se trenutno nahajamo z ekipo, ki ima štiri nove člane. Ti so se dobro vklopili v naš sistem in so dodana vrednost ekipi. Prva tekma nove sezone nas čaka proti moštvu Slovana, ki je morda celo favorit za končni naslov. Na Kodeljevem so povsem spremenili ekipo, veliko je bilo medijskega pompa okoli tega, vse to pa je za nas le še večja motivacija. Na tekmo se bomo zagotovo dobro pripravili, vloga favorita pa pripada gostom. Obračun bo zagotovo dober, tudi navijačev verjamem, da ne bo manjkalo.” 

Rokometni ples se za Slovenj Gradec začenja v petek, 6. septembra, ob 19:00! Vsi navijači vabljeni, da se pridružite v čim večjem številu in skupaj ustvarimo nepozabno vzdušje.

Vir: Rokometni klub Slovenj Gradec

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Elitno ligaško tekmovanje je v primerjavi z minulo sezono doživelo številne spremembe. Liga se je s 14 klubov zmanjšala na 12, nov je tudi tekmovalni sistem.