Search
Close this search box.

V soboto že 24. kolesarski festival S kolesom okoli Uršlje gore z bogatimi nagradami

V soboto, 7. septembra 2024, bo že 24- kolesarski festival S kolesom okoli Uršlje gore.

V soboto, 7. septembra, ob 10. uri se bomo izpred MKC-ja Slovenj Gradec (Ozare 18) ponovno podali s kolesom okoli Uršlje gore. Ob prijavi boste lahko izbirali med tremi turami različnih težavnosti. 

Organizator že 24- kolesarskega festivala S kolesom okoli Uršlje gore je javni zavod Spotur. Prijava bo možna tudi na dan prireditve in sicer na prireditvenem prostoru (pred Hostlom Slovenj Gradec) med 8:00 do 9:30. Štartnina na dan prireditve znaša 25 € za odraslo osebo in 20 € za otroke do 15 let.

Trase so sledeče:

MTB tura okoli Uršlje gore: Krožna MTB tura je primerna za rekreativne kolesarje z gorskimi in »gravel« kolesi  Speljana je po lokalnih in gozdnih cestah okoli Uršlje gore. Celotna pot je dolga slabih 50 km. Ob številnih vzponih in spustih na trasi sta zahtevnejša dva vzpona: s prvim se srečamo na Selah v smeri proti Poštarskemu domu (7km, 340 všm); drugi, daljši vzpon se začne pri Ivarčkem jezeru in traja do koče na Naravskih ledinah (8km, 600 všm). Trasa je speljana po asfaltnih, makadamskih in gozdnih cestah, tako državnih kot lokalnih.

Družinska (cestna) tura: poteka iz Slovenj Gradca po cesti preko Legna do cerkve Svetega Jurija, ko se spusti v Šmartno pri Slovenj Gradcu, kjer kolesarji zapeljejo na kolesarsko pot – Štrekna, https://strekna.si/

Po njej počasi vzpenjajo vse do Mislinje (7km, 200 všm), kjer sledi spust do Doliča in nato še skozi Hudo luknjo do Velenja. Pri podjetju Skaza kolesarji obrnejo in kolesarijo nazaj proti Mislinji (10km, 180 všm), pri Dovžah zavijejo levo s kolesarske steze in se preko Mislinjske dobrave spustijo do Podgorja kjer nadaljujejo pot mimo Starega trga do cilja. Trasa je speljana po asfaltnih kolesarskih poteh in cestah.

Enduro tura: Za primerno opremljene enduro kolesarje vseh generacijOrganiziran prevoz na Kope. Kolesarji se bodo iz Pungarta najprej povzpeli na Veliko Kopo od koder jih čaka samo še voden spust po trailu »Partyzanka« in po cesti do cilja.

Organizator za vse udeležence pripravlja tudi nagrade in sicer:

Organizator vsem udeležencem zagotavlja:

  • kolesarske rokavice,
  • malico na cilju,
  • 3-urno vstopnico za Aqualatio (kopališče Slovenj Gradec),
  • sodelovanje v nagradnem žrebanju kolesarskih in drugih nagrad v skupni vrednosti preko 2000 €; glavna nagrada je gorsko kolo, ki ga podarja Rovando center Slovenj Gradec
  • okrepčila na točkah, ki bodo postavljene ob progah,
  • pester zabavnoglasbeni program ob progi ter na cilju

Vse nadaljnje informacije so dostopne TUKAJ.

Vabljeni k udeležbi na že 24. kolesarskem festivalu S kolesom okoli Uršlje gore.

Vir: SPOTUR

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

V soboto, 7. septembra 2024, bo že 24- kolesarski festival S kolesom okoli Uršlje gore.