Search
Close this search box.

Toni Mulec zmagal na 3.500 km dolgi dirki po Mongoliji

V slovenskem športu je vedno zelo pestro in nikoli niti približno dolgočasno. To je znova dokazal Korošec Toni Mulec, ki je absolutno zmagal na 3.500 km dolgi dirki po Mongoliji.

Od 10. do 18. avgusta 2024 je Toni Mulec, predstavljal slovenske barve na priznani vzdržljivostni rally dirki Rally Mongolija in s tekmovanjem opravil več kot odlično.

Kot je zapisal Toni Mulec, je bila etapa izjemno zahtevna ter izredno zahtevna psihična in fizična preizkušnji, vendar je kljub vsemu pridobil skupno vodstvo in na koncu dirke osvojil prvo mesto.

Ob tem pa je dobil tudi ogromno dragocenih izkušenj, ki mu bodo zagotovo zelo pomagale pri naslednjih izzivih.

“Seveda se moram na tej točki zahvaliti tudi vsem vam, ki ste me na dirki spremljali, podpirali in navijali. Brez vaše podpore mi zagotovo ne bi uspelo doseči takšnega podviga in tako dobro predstavljati Slovenijo na mednarodnih dirkah,” se je Toni zahvalil svojim podpornikom ter oboževalcem.

Toni Mulec iz Slovenj Gradca se je svetu moto športa v Sloveniji in svetu predstavil z osupljivimi dosežki, ki jih je dosegel kot sedemkratni državni podprvak v motokrosu, tekmovalec v dirkah za evropsko in svetovno prvenstvo, kot reprezentant v motokros Pokalu narodov ter del slovenske reprezentance v enduru, ki se je udeležila prestižne dirke SIX DAYS.

Še bolj pa je Toni opozoril nase leta 2023, ko je spremenil svoj fokus in svojo kariero preusmeril v vzdržljivostni rally. Po nekaj zmagah na priznanih dirkah je potrdil svoj talent in se preizkusil še v najtežji in najbolj nevarni dirki na svetu – Dakarju. V prvem letu je dosegel skupno 24. mesto in 9. mesto v kategoriji Rally 2, leto kasneje pa je svoj rezultat še izboljšal in se leta 2024 uvrstil skupno na 15. mesto ter s 5. mestom med vsemi netovarniškimi tekmovalci v kategoriji Rally 2 zasedel najboljšo slovensko uvrstitev do sedaj.

Iskrene čestitke za zasluženo prvo mesto.

Dogodki

V slovenskem športu je vedno zelo pestro in nikoli niti približno dolgočasno. To je znova dokazal Korošec Toni Mulec, ki je absolutno zmagal na 3.500 km dolgi dirki po Mongoliji.