Search
Close this search box.

Roglič po včerajšnji zmagi danes nadaljuje lov na vodilnega Avstralca

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) je včeraj dobil tudi osmo etapo dirke po Španiji od Ubede do Sierra de Cazorle (158,7 km). V primerjavi z vodilnim na Vuelti, Avstralcem Benom O'Connorjem (Decathlon AG2R), je pridobil 46 sekund na cesti in deset dodatnih bonifikacijskih sekund z etapno zmago.

Primož Roglič je ciljno črto včeraj prečkal pred Špancem Enricom Masom (Movistar), ki je edini lahko držal stik s slovenskim asom, a v sprintu na vrhu ciljnega vzpona ni imel pravih možnosti. Tretje mesto je pripadlo še enemu Špancu Mikelu Landi (Soudal Quick-Step), ki je zaostal 14 sekund.

“Precej smo trpeli, etapa je bila zahtevna,” je sprva vroče dogajanje v osmi etapi, temperatura je bila ves čas okoli 35 stopinj Celzija, za organizatorje ocenil Roglič in dodal: “Na koncu se je ponudila priložnosti in skušal sem jo zagrabiti.”

Vzpon mu je bil z nekaj res strmimi odseki nad 15 odstotkov pisan na kožo, a je na vprašanje o tem odgovoril v svojem slogu. “Popoln ali ne, bilo je težko. Imel sem srečo in dobre noge v boju za zmago. Zadovoljen sem, toda dan je za nami, mogoče bom pa jutri izgubil deset sekund. Je, kot je, in videli bomo, kako bo na cesti,” je dejal izkušeni Kisovčan.

O’Connor je zaradi velike prednosti obdržal prednost v skupnem seštevku, a je v etapi po 17. mestu skupaj izgubil 56 sekund. Po etapi je za Eurosport dejal, da ga je zdelala predvsem vročina.

Osemindvajsetletnik ima po osmih etapah še 3:49 minute naskoka pred Rogličem, medtem ko se je na tretje mesto prebil Mas, ki zaostaja 4:31 minute. Povsem je danes popustil pred tem tretjeuvrščeni v seštevku, Portugalec Joao Almeida (UAE Team Emirates).

Za Rogliča je bila včerajšnja zmaga že 14. etapna na dirki po Španiji, s čimer je zdaj šesti na večni lestvici. Daleč spredaj je neulovljivi Španec Delio Rodriguez z 39. V karieri je Kisovčan zdaj pri 86 zmagah, na letošnji Vuelti pa je slavil tudi v četrti etapi.

Nova priložnost za lov na vodilnega

Danes je na sporedu zahtevna gorska etapa od Motrila do Granade (178,2 km) z dvema zahtevnima prelazoma Puerto de El Purche (8,9 km/7,6 %) in Alto de Hazallanas (7,1 km/9,5 %). Slednjega bodo v zadnjih 60 km prečkali dvakrat. Zadnjič tudi z bonifikacijskimi sekundami 23 km pred ciljem, ki bo v Granadi po dolgem spustu.

“Skušali bomo dirkati kar najbolje. Vsak dan na Vuelti gre na polno in videli bomo, kako se bo moje telo odzvalo na vse te napore po zahtevnem obdobju in poškodbi. Še vedno jo čutim,” je v soboto po zahtevnem prvem tednu Vuelte v pogovoru za organizatorje Vuelte dejal Roglič.

Po manjši krizi v vročini sobotne etape je O’Connor vseeno samozavesten pred nedeljsko traso s poznanimi vzponi: “Ponavadi mi gre na daljših vzponih bolje, zato bi mi lahko etapa odgovarjala. Razlike bi utegnile biti višje, a ti vzponi v Sierra Nevadi so mi všeč. Vsi kandidati za visoka mesta smo jih na pripravah odpeljali že neštetokrat.”

Etapa se bo začela ob 12.49, organizatorji pa najboljše v Granadi pričakujejo okoli 17.30.

V ponedeljek bo na Vuelti prost dan in selitev ekip z juga na severozahod Španije v Vigo.

Vir: STA

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) je včeraj dobil tudi osmo etapo dirke po Španiji od Ubede do Sierra de Cazorle (158,7 km). V primerjavi z vodilnim na Vuelti, Avstralcem Benom O'Connorjem (Decathlon AG2R), je pridobil 46 sekund na cesti in deset dodatnih bonifikacijskih sekund z etapno zmago.