Search
Close this search box.

Plavalci Fužinarja na državnem prvenstvu v Mariboru znova posegli po odličjih

Minuli vikend je v Mariboru potekalo državno prvenstvo za mlajše deklice in dečke ter deklice in dečke. Korošci so bili odlični v vseh dneh tekmovanja.

V Mariboru se je v nedeljo, 21. julija 2024, končalo moštveno in posamično državno prvenstvo za dečke/deklice ter mlajše dečke/mlajše deklice, kjer so plavalci in plavalke Fužinarja znova posegali po odličjih in priznanjih.

Med dečki in deklicami je Max Koren osvojil priznanje za 2. mesto na 1500 metrov prosto, kar je izjemen dosežek za mladega plavalca.

Mlajši dečki in deklice so prav tako blesteli s svojimi nastopi:

  • Anže Kos je osvojil tretje mesto na 50 metrov hrbtno ter priznanje za 1. mesto v mlajšem letniku.
  • Tim Verlak je bil zlat na 100 metrov prosto in bronast na 1500 metrov prosto.
  • Gaja Vidrih je osvojila zlato na 50 metrov hrbtno in srebro na 200 metrov delfin.

V finalih so navijali tudi za: Aleksandro Gnamuš Šlebnik, Lijo Helbl, Zaro Knez, Pio Božič ter Clemensa Salzmanna.

V moštvenem točkovanju je Fužinar med dečki in deklicami zasedel 7. mesto, v kategoriji mlajših dečkov in mlajših deklic pa 6. mesto, kar je odličen rezultat za vse nastopajoče.

Mladi plavalci Fužinarja so s svojimi dosežki znova dokazali, da sodijo med najboljše. Iskrene čestitke vsem tekmovalcem za njihove izjemne dosežke in vložen trud. Želimo jim še veliko uspeha na prihodnjih tekmovanjih.

Vir: FB Plavalni klub Fužinar

Fotogalerija

Minuli vikend je v Mariboru potekalo državno prvenstvo za mlajše deklice in dečke ter deklice in dečke. Korošci so bili odlični v vseh dneh tekmovanja.