Search
Close this search box.

Nagovor Nejca Pečnika vsem nogometnim navdušencem: Skupaj za svetlo prihodnost NK Koroška Dravograd

Nejc Pečnik, 32- kratni slovenski reprezentanc je javno naslovil prošnjo po pomoči v NK Dravograd. "Mladi fantje ne bežite iz Dravograda."

Nejc Pečnik, 32-kratni slovenski reprezentant, ostaja zvest nogometnemu športu in svojemu domačemu klubu. “Še vedno sem v Dravogradu. Ostal sem, ker želim klubu malo pomagati. In finančno in operativno. Želimo sestaviti dobro ekipo, cilj je, da bi klub postal boljši. Že ko sem se pred petimi leti vrnil z Japonske, sem rekel, da bom pomagal. Najprej sem igral, pomagal sem tudi finančno, poskušal privabiti kakšnega sponzorja,” je pred časom pojasnil Nejc Pečnik.

Danes je na družbenem omrežju Facebooka NK Dravograd objavil zapis, v katerem pojasnjuje dogajanje v tem nogometnem klubu hkrati pa nagovarja vse nogometne navdušence k pomoči.

Zapis objavljamo v celoti.

Spoštovani športni prijatelji iz vseh treh koroških dolin, predvsem pa nogometni zaljubljenci iz Dravograda in okolice.

Želim vas nagovoriti v teh težkih časih za šport v malih sredinah, ki so prizadeli tudi naš klub NK Koroška Dravograd & NK Dravograd.

Zagotovo bo na moje razmišljanje marsikdo imel tudi upravičene pomisleke, morda celo negativne komentarje, vseeno pa se čutim dolžnega, da kot nekdanji reprezentant Slovenije, nogometaš, ki je zrasel na Koroškem in seveda človek, ki se je po dolgoletni karieri s ponosom vrnil na Koroško, spregovorim nekaj besed in vas nagovorim.

Koroška je posebna regija. Ravno zaradi teh posebnosti in teh ljudi, sem v času kariere komaj čakal dan, ko se bom lahko z družino vrnil živeti sem, med te ljudi. So pa v tej regiji tudi specifike, ki so trenutno takšne kot so in vplivajo tudi na razvoj športa, mogoče v teh letih še najbolj na razvoj nogometa. Ne bomo bežali od tega, da bi marsikaj v preteklosti lahko bilo izvedeno bolje, vseeno pa menim, da se moramo ozreti naprej. V življenju je tako, da je najlažje s prstom pokazati na tiste, ki delajo, pa še to v veliki večini volontersko, malo težje pa si je odgovoriti na vprašanje: »Kaj pa lahko jaz storim, da bo drugače?« Vsak si mora nastaviti svoje ogledalo.

Tudi jaz sem si po nekem obdobju, ko sem po koncu kariere še igral na amaterski bazi za NK Dravograd in ob tem pomagal pri določenih opravilih, še pred letošnjimi letnimi dopusti rekel, da je dovolj in da je primeren čas, da svoj prosti čas posvetim družini, hčerkama in prijateljem, tudi sebi. Po tehtnem razmisleku, podpori in klicih številnih podpornikov športa, staršev … sem sklenil, da tega bisera Dravograda, nekoč športnega velikana, ne moremo pustiti, da zamre mirno in potiho, kot se je kazalo še nekaj tednov nazaj. Enostavno ne želim dovoliti, da bi številni mladi koroški talenti nogometa ne imeli vsaj podobnih možnosti, kot sem jih imel jaz in številni ostali športniki, ki so in še predstavljajo našo regijo in našo državo na različnih športnih prizoriščih.

V preteklih tednih sem z nogometnimi prijatelji, nekaterimi gospodarstveniki, lokalno skupnostjo in g. županom opravil številne razgovore in dobil številna zagotovila za pomoč. Zaradi vsega zapisanega sem se odločil, da gremo naprej in zato bom na prihajajoči skupščini ponudil svoj čas, svoja nogometna poznanstva in sebe celega na mesto predsednika kluba. Ob sebi sem tako zbral nekaj ožjih sodelavcev, ki jih bomo kasneje še dopolnjevali, in vso to ekipo bomo predstavili na prihajajoči skupščini kluba in vam dali na izbiro ljudi, ki se ne bojijo zagristi v kislo jabolko, ampak želijo začeti delati takoj. Želimo delovati povezovalno in spodbujati idejo kvalitetnega sodelovanja vseh koroških nogometnih sredin. Želim sanjati o nekoč spet veliki in močni koroški nogometni šoli, ki v zaledju 70.000 trmastih, delovnih in poštenih ljudi nekoč lahko postane realnost. A začeli bomo skromno, pri temeljih, pri naši nogometni šoli, pri naših starših in pri naših otrocih. Temelje kluba želimo približati staršem, zato je prav, da se klubu približate tudi vi. Pozivam vse, ki želijo na kakršnikoli način pomagati, da se nam javite, da se pridružite skupščini in da s pozitivno miselnostjo prestavimo zgodbo v nov čas.

Veliko je bilo nasprotujočih se informacij iz vseh koncev. Vsem mladim fantom sporočam, da naj ne »bežijo« iz Dravograda. Osebno sem nagovoril že nekaj kvalitetnih trenerjev, da se pridružijo zdravi in kvalitetni celoti, ki je že v klubu. Že v zimskem roku oz. z naslednjo pomladjo pa imamo že nekaj ustnih obljub, ki bodo naše strokovno delo še dodatno okrepile. Trudimo se, da bo klub imel čisto vse selekcije, tudi člansko ekipo, zato vas naprošam, da se oglasite svojim trenerjem, lahko tudi meni osebno, in skupaj najdemo možnosti za nadaljnje igranje v NK Dravograd.

Ko me je leta 1991 oče pripeljal na prvi trening, nisem niti v sanjah sanjal vsega, kar se mi je dogajalo kasneje. Šport je najboljše, kar se lahko zgodi otrokom, ne glede na to na kakšni ravni ga igrajo oz. se z njim ukvarjajo. Bil sem širom sveta. Za dodatne kvalifikacije sem zabil gol veliki nogometni Rusiji, z reprezentanco sem bil v Afriki. Enostavno to moramo omogočiti še novim rodovom koroških fantov.

Pridružite se nam.

Nejc Pečnik, 32- kratni slovenski reprezentanc je javno naslovil prošnjo po pomoči v NK Dravograd. "Mladi fantje ne bežite iz Dravograda."