Search
Close this search box.

Odmeven prestop Luke Topalovića: mladi koroški nogometaš podpisal za Inter iz Milana

Korošec Luka Topalović, ki že nekaj časa velja za enega izmed najbolj perspektivnih mladih slovenskih nogometašev, se v naslednji sezoni pridružuje italijanskemu Interju.

18-letni Prevaljčan je svojo nogometno pot je začel v domačem Korotanu, od koder se je zgodaj preselil v Maribor, se nato kalil še v Bistrici, leta 2020 pa prestopil v Domžale. Že pri rosnih šestnajstih je debitiral v najelitnejšem slovenskem tekmovanju in do danes v 1. SNL igral na skoraj 50 tekmah. Nase je opozarjal tudi v reprezentančnem dresu – igral je v selekcijah od U-16 do U-19.

Kot smo že poročali, ga je lani angleški časopis The Guardian uvrstil na seznam Next Generation – med 60 najbolj talentiranih mladih igralcev na svetu, rojenih leta 2006. Takrat so zapisali, da je Luka ”talentiran, kreativen in inteligenten igralec, ki se vedno znajde z žogo in ima ubijalski strel”. Da ga čaka svetla prihodnost, so še dejali, in imeli so prav. Luka Topalovič se namreč seli k aktualnemu italijanskemu prvaku, Interju iz Milana.

“Luka Topalovič ob tvojem prestopu v nogometni klub Inter Milan ti NK Korotan Prevalje želi veliko nogometne sreče, priložnosti za dokazovanje in golov. Naj bo to zate le še ena stopnička več, na poti neverjetne nogometne kariere. Z velikim veseljem se spomnimo, ko si kot majhen otrok pri nas navduševal gledalce ter trenerje in vemo, da boš navduševal tudi v novem klubu. Ostani takšen igralec na igrišču in izven njega, kot si zdaj in nikoli ne pozabi na domače Prevalje,” so ob novici o velikem prestopu zapisali na socialnem omrežju NK Korotan Prevalje.

Vir: NK Korotan Prevalje

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Korošec Luka Topalović, ki že nekaj časa velja za enega izmed najbolj perspektivnih mladih slovenskih nogometašev, se v naslednji sezoni pridružuje italijanskemu Interju.