Search
Close this search box.

Koroške atletinje do petih kolajn na državnem prvenstvu v Celju

V Celju je minuli vikend potekalo državno prvenstvo v atletiki za člane in članice. Vrhunec domače atletske sezone so z odličnimi rezultati zaznamovali tudi atleti koroških atletskih klubov.

Naslova državne podprvakinje se je razveselila Lucija Potnik, članica Atletskega kluba Radlje ob Dravi, ki si je srebro pritekla v teku na 100 metrov. Pričakovano je v najkrajšem sprintu slavila Maja Mihalinec Zidar (Mass).

V teku na 800 metrov je bron osvojila Ana Vita Verneker, članica Koroškega atletskega kluba Ravne na Koroškem.

Tri bronaste kolajne za AK Slovenj Gradec

Tri bronaste medalje so romale v AK Slovenj Gradec. Bron si je v teku na 1500 metrov priborila Ema Pika Raj. Na tretjo stopničko je stopila tudi Leja Bricman, z metom diska, dolgim preko 40 metrov. Za še eno medaljo slovenjgraškega kluba so poskrbele Lana Verhovnik, Izabella H. Navodnik, Hanna P. Navodnik in Denisa Topler, ki so bronasto medaljo osvojile v štafeti 4×100 metrov.

Filip Oiclj, Jošt Pušnik, Urban Prošt in Anže Verbovšek so z novim klubskim rekordom(42,22), svoj štafetni nastop končali na 4. mestu.

Anže Verbovšek je bilz dvema odličnima nastopoma v tekih na 100 in 200 metrov le korak prekratek do mesta na zmagovalnih stopničkah. V teku na 200 m je le za 9 stotink zaostal za normo za EP mlajših članov, ki bo prihodnje leto potekalo v Bergnu na Norveškem.
V teku na 100m je Filip Oiclj v kvalifikacijah dosegel nov osebni rekord (10,70) ter v velikem finalu osvojil peto mesto. V enaki disciplini je v finalu teka na 100m nastopila tudi Denisa Topler, ki je tokrat ciljno črto prečkala kot šesta.
Novega osebnega rekorda se je v teku na 1500m razveselil tudi Aleksej Klemenčič, ki je z rezultatom 4:04.31, tekmovanje končal na 5.mestu. Hanna P. Navodnik je v skoku v daljino tekmovanje končala na 4. mestu, mesto nižje pa je pristal Jošt Pušnik.

Na visokih ovirah je Izabella H. Navodnik osvojla 4.mesto. Šesto mesto pa je pri članih z novim osebnim rekordom dosegel Nik Uranc (vsi AK Slovenj Gradec)

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
V Celju je minuli vikend potekalo državno prvenstvo v atletiki za člane in članice. Vrhunec domače atletske sezone so z odličnimi rezultati zaznamovali tudi atleti koroških atletskih klubov.