Search
Close this search box.

Korošec Toni Mulec je osvojil prvo mesto na dirki Rally Mongolia

Slovenski as vzdržljivostnega rallyja, Toni Mulec, je na zahtevni 7-dnevni mednarodni dirki Rally Mongolia uspešno premagal vseh 49 sotekmovalcev iz celotnega sveta in dirko končal na prvem mestu v kategoriji motociklov ter zmagal v skupnem seštevku tekmovanja. Bravo, Toni!

Z vrhunskim časom 28 ur in 19 minut je osvojil preizkus vzdržljivosti, prevozil več kot 3.000 km dolgo pot po neokrnjenih planotah Mongolije ter Slovenijo še bolje utrdil na zemljevidu vzdržljivostnega rallyja.

Rally Mongolia je mednarodno uveljavljena dirka vzdržljivostnega rallyja, kjer tekmujejo samo najbolj pogumni. Letošnji izziv je zajemal 3.500 km dolgo pot, razdeljeno v 7 različno dolgih etap, ki so se razprostirale zahodno od glavnega mesta Ulaanbaatar daleč v divjino. Povprečna dolžina posamezne etape je bila okoli 500 km, potekala pa je v zahtevnih terenskih razmerah na več kot 2.000 m nadmorske višine.

Večino dirke so tekmovalci preživeli v hudih neurjih, nepredvidljivo vreme pa je privedlo do popolnega preklica celotne druge etape. To je dirko skrajšalo iz načrtovanih 3.500 km na približno 3.000 km ter številnim tekmovalcem povzročilo težave in prisililo nekatere k odstopu.

Dirko je od 50 tekmovalcev uspešno zaključilo zgolj 27. Toni Mulec je prevzel vodstvo že po prvih etapah, prednost pa je iz etape v etapo samo še povečeval, kar mu je omogočilo, da je zadnjo preizkušnjo dirke lahko obvozil mirneje, kot je bilo sprva načrtovano.

Dirka po Mongoliji je bila zagotovo ena izmed najbolj zanimivih preizkušenj v moji karieri. Že na začetku sem vedel, da bo tekma izjemno zahtevna in nepredvidljiva, saj smo se morali stalno soočati z negotovimi vremenskimi razmerami in težkimi tereni. Vendar pa je realnost prinesla še bolj ekstremne pogoje, kot sem jih pričakoval. Večino časa smo se borili z močnim deževjem, kar je še dodatno zmanjšalo vidljivost in otežilo orientacijo ter povečalo možnosti za napake in poškodbe.” je dejal Mulec ob koncu tekme in dodal: “Odpoved druge etape je bila nepričakovana, vendar sem ostal osredotočen. Hitro sem se prilagodil in svojo energijo usmeril v pridobivanje prednosti. Odločitev se je na srečo obrestovala, zato je bila zmaga rezultat vseh izkušenj, znanj in priprav, ki sem jih pridobil v preteklosti, ter odlična popotnica za izboljšave in dobre rezultate v prihodnosti.

S tem izjemnim uspehom je Toni Mulec samo še potrdil svoj izjemen talent ter dodal pomemben prispevek k slovenski motošportni zgodovini. Zato bo zagotovo zelo zanimivo gledati vse njegove nadaljnje tekme in podvige, ki ga čakajo že v kratkem na najtežji dirki – Dakarju 2025.

Vir: Media – tonimulec.si

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Slovenski as vzdržljivostnega rallyja, Toni Mulec, je na zahtevni 7-dnevni mednarodni dirki Rally Mongolia uspešno premagal vseh 49 sotekmovalcev iz celotnega sveta in dirko končal na prvem mestu v kategoriji motociklov ter zmagal v skupnem seštevku tekmovanja. Bravo, Toni!