Search
Close this search box.

Janja Garnbret osvojila nov naslov olimpijske prvakinje

Prva dama športnega plezanja Janja Garnbret je ponovila uspeh iz Tokia in osvojila novo zlato olimpijsko odličje.

Janja Garnbret je znova dokazala, zakaj velja za eno najboljših športnih plezalk na svetu.

Najboljša je bila že po balvanskem delu finala, a si je nekoliko poškodovala prst, zato so njeni navijači trepetali vse do zadnjega. Srebro si je priplezala njena prijateljica Brooke Raboutou, bron pa Jessica Pilz. 

Pri tem spomnimo, da je v polfinalu Garnbret osvojila tri od štirih balvanov za delni izid 84,4 točke od 100 po polovici tekmovanja.

Janja je ob koncu tekmovanja bila zelo čustvena in se je tudi zjokala. Množica navijačev ji je stoje ploskala.

Njeno plezanje je bilo impresivno, želela si je preplezati do vrha, vendar ji ni uspelo osvojiti 100 točk, uspela pa je priplezati do zlate medalje.

Kolajna Garnbret je deseta zlata in 31. za Slovenijo na poletnih olimpijskih igrah po letu 1991. Na velikih tekmovanjih je slovenska šampionka osvojila že 12 kolajn. S svetovnih prvenstev ima deset odličij, od tega osem zlatih. V svoji zbirki pa bo od danes imela tudi dve najžlahtnejši olimpijski medalji.

V Slovenj Gradcu, na Glavnem trgu, so domači navijači z velikim navdušenjem spremljali njen nastop na velikem ekranu. Vzdušje je bilo napeto, a po njeni zmagi je trg napolnilo neizmerno veselje. Njihova Korošica je znova dokazala, da je prava šampionka, in domači navijači so z njo delili vsak trenutek tega izjemnega dosežka.

Čestitke za izjemen nastop.

Dogodki

Prva dama športnega plezanja Janja Garnbret je ponovila uspeh iz Tokia in osvojila novo zlato olimpijsko odličje.