Search
Close this search box.

Jaka Bijol, Korošec, ki so ga uvrstili med najboljše na prvenstvu in ki je zrel za prestop

Jaka Bijol je najvišje ocenjeni igralec skupine C, priznani statistični portal pa ga je uvrstil v idealno enajsterico skupinskega dela evropskega prvenstva.

Po poročanju portala Nogomania.com je portal whoscored.com sestavil najboljšo enajsterico skupinskega dela Eura 2024 v Nemčiji. Pri pregledu tekem in predstav posameznih nogometašev so ustvarjalci idealne enajsterice opazili tudi izstopajočega igralca slovenske reprezentance in sicer Jaka Bijola.

Vzpon slovenske nogometne reprezentance je v zadnjih letih najbolj simboliziran skozi zgodbo Jake Bijola. Na Euru 2024 se je prebil v ospredje evropske nogometne scene, kjer je blestel v dvobojih s Harryjem Kanom in se pripravlja na obračun s Cristianom Ronaldom.

Jaka Bijol je nekdaj treniral smučanje, sedaj pa blesti na nogometnem igrišču. Korošec je že nekaj let trdno zasidran v slovenski reprezentanci in klubu Udinese, kjer je eden najboljših branilcev v italijanski Serie A. Njegov izjemen nastop na Euru je dokazal, da je poveljnik slovenske obrambe eden najboljših branilcev skupinskega dela turnirja.

Slovenski navijači so Bijolu celo posvetili pesem, kar priča o njegovi priljubljenosti in je priredba popularne popevke Čez Šuštarski most: Oooo, Jaka Bijol, oooo, Jaka Bijol, levo na Haalanda, desno na Ronaldota, če je treba da tudi gol, Jaka Bijol!”

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Jaka Bijol je najvišje ocenjeni igralec skupine C, priznani statistični portal pa ga je uvrstil v idealno enajsterico skupinskega dela evropskega prvenstva.