Search
Close this search box.

FOTO: Slovenj Gradec gostil drugi Mladinski evropski pokal v judu. Korošci bili odlični

Minuli vikend je v Slovenj Gradcu potekal Mladinski evropski pokal v judu.

V soboto in nedeljo, 29. in 30. junija 2024, se je v Slovenjgraški športni dvorani pod okriljem EJU in JZS v izvedbi koroškega juda drugič zapored izvedel mladinski evropski pokal v judu Slovenj Gradec Junior European cup 2024.

Na tatami je stopilo 321 judoistov in judoistk iz 34 držav in štirih celin. Poleg evropskih držav so bile prisotne tudi reprezentance Argentine, ZDA, Kanade in Kazahstana.

Slovensko reprezentanco je zastopalo sedem domačih tekmovalcev. Najbolje se je odrezala Jevgenija Gajič, ki je osvojila 5. mesto. Vid Kavnik je osvojil 7. mesto, Ožbej Razgoršek pa 9. mesto, kar je dopolnilo uspehe slovenske ekipe.

Letošnje tekmovanje je imelo posebno čast, saj je Slovenijo in Slovenj Gradec obiskal predsednik Evropske judo zveze, dr. Laszlo Toth iz Madžarske. Turnir je uradno tudi odprl, pred tem pa ga je v graščini Rotenturn sprejel župan Mestne občine Slovenj Gradec, gospod Tilen Klugler.

V Športni dvorani je kar dvakrat zadonela slovenska himna in sicer v čast Niki Tomc (57 kg) in Leile Mazouzi (do 63 kg) iz Judo kluba Z`dežele Sankaku Celje.

Po koncu turnirja so v ponedeljek, torek ter prav tako v sredo v športni dvorani potekali še skupni treningi, na katerih sodeluje preko 200 mladih judoistov in judoistk.

“Kot organizatorji in gostitelji dogodka smo se ponovno potrudili, da je le ta potekal nemoteno in na najvišjem nivoju in da so se tako predsednik EJU, delegati EJU kot udeleženci in vsi spremljevalci pri nas počutili prijetno, so sporočili iz Judo Koroška.

Ob tem so se zahvalili z naslednjimi besedami: “Za vso pomoč bi se radi zahvalili vsem, ki ste kakor koli pomagali pri izvedbi enega največjih športnih dogodkov na Koroškem, še posebej pa vsem koroškim judoistom in judoistkam, staršem in vsem prijateljem juda. Velika zahvala tudi vsem sponzorjem in donatorjem. Še posebej glavnemu sponzorju Evropskega mladinskega pokala Slovenj Gradec 2024, Avtocentru Koroška, za vozila KIA s katerimi smo opravili veliko kilometrov pri prevozu ekip z letališč in hotelov do dvorane, kot podjetju ADTEH za palično konstrukcijo, podjetju CERVISIA HANDELS GmbH za odlično degustacijo vin Schumacher in Mestni občini Slovenj Gradec za vso splošno podporo.”

Za več fotogalerije kliknite TUKAJ.

Vir: Judo Koroška

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Minuli vikend je v Slovenj Gradcu potekal Mladinski evropski pokal v judu.