Search
Close this search box.

FOTO: Koroške odbojkarice in odbojkarji državni prvaki

V Ljubljani se je v dvorani Vižmarje-Brod odvijal veliki finale državnega prvenstva za starejše deklice in dečke, prvič tudi v okviru Plazma Športnih iger mladih.

Plazma Športne igre mladih v sodelovanju z Odbojkarsko zvezo Slovenije so uspešno zaključile organizacijo velikega finala državnega prvenstva za starejše deklice in dečke, ki je potekalo 18. maja 2024. Dogodek, ki se je odvijal v dvorani Brod – Vižmarje v Ljubljani, je pritegnil več kot 120 igralcev in igralk ter več kot 250 navijačev, ki so z navdušenjem podpirali svoje ekipe. Dogodek je omogočila Mestna občina Ljubljana, ki je zagotovila prostor za ta športni spektakel.

Na zaključni turnir najboljše četverice so se uvrstile po štiri najboljše ekipe iz vse Slovenije. Pri dekletih so se za naslov slovenskih prvakinj borile mlade odbojkarice iz ekip Mladi Jesenice I, Prevalje, ATK Grosuplje I in Izola. Pri fantih so spremljali ekipe Korvolley Mislinja, Fužinar Sij Metal Ravne, ATHOS Kostanjevica in OK i-Vent Maribor.

Finale med starejšimi deklicami je potekalo med ekipama Izola in Prevalje, kjer so slednje slavile z rezultatom 0:3 (24:26, 14:25, 19:25) v setih.

V finalu starejših dečkov sta se pomerili ekipi Korvolley Mislinja in ATHOS Kostanjevica. Vsak set je bil napet do zadnje točke, fantje iz Mislinje pa so slavili z rezultatom 3:0 (25:21, 25:23, 25:22) in se razveselili zlate medalje.

Zmagovalci in zmagovalke državnega prvenstva se bodo uvrstili tudi na zaključni turnir Plazma Športnih iger mladih, ki bo avgusta na Hrvaškem. Slovenski predstavniki se bodo v Splitu pomerili s svojimi vrstniki iz regije.

Državno prvenstvo, starejše deklice:

  • 1. mesto Prevalje
  • 2. mesto Izola
  • 3. mesto ATK Grosuplje I

Državno prvenstvo, starejši dečki:

  • 1. mesto Korvolley Mislinja
  • 2. mesto ATHOS Kostanjevica
  • 3. mesto OK i-Vent Maribor

Čestitke vsem tekmovalkam in tekmovalcem za vrhunski dosežek.

Vir: Odbojkarska zveza Slovenije in Športne igre Plazma

Fotogalerija

Dogodki

V Ljubljani se je v dvorani Vižmarje-Brod odvijal veliki finale državnega prvenstva za starejše deklice in dečke, prvič tudi v okviru Plazma Športnih iger mladih.