Search
Close this search box.

Državna prvakinja do 14 let v tenisu Nika Štor na obisku na ravenski občini

Nika Štor je postala državna poletna prvakinja v tenisu med deklicami do 14 let.

Šport v svojem bistvu že od nekdaj združuje in zbližuje ljudi. Šport ima moč, da poveže ljudi z vseh koncev sveta, da zbližuje različne kulture, da ustvarja nova prijateljstva, predvsem pa je prava moč športa v tem, da ne pozna meja. Da vrhunski športniki prihajajo iz različnih koroških klubov že vemo, zdaj imamo Korošci prvakinjo tudi v tenisu.

Državna prvakinja Nika Štor, ki trenira za Tenis klub Ravne na Koroškem,  je postala državna poletna prvakinja pri deklicah, v finalnem obračunu je bila boljša od Lili Štusaj (BR-MB) v dveh nizih. Do finalnega obračuna je mlada igralka tenisa nasprotnicam prepustila skupaj le 4 igre in vse dvoboje zmagala v 2 nizih.

Nika Štor je s tem rezultatom uvrščena na evropsko prvenstvo, ki bo potekalo na Češkem v julija 2024. Še prej se reprezentanca odpravlja na skupne priprave. Je pa Nika Štor skupaj z Lili Štusaj že pozimi v dvojicah osvojila prav tako laskav naslov državnih zimskih prvakinji.

Niki Štor je župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen čestital v svojih prostorih na  Občini Ravne na Koroškem.

Pri sprejemu v Mestni hiši so bili prisotni tudi podžupan Peter Stočko, predsednik Zveze športnih društev Ravne na Koroškem Bogdan Tušek in njen glavni trener Borut Štor.

Niki želimo še naprej veliko lepih športnih dosežkov in ji želimo vse dobro na evropskem prvenstvu.

Vir: ravne.si

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Nika Štor je postala državna poletna prvakinja v tenisu med deklicami do 14 let.