Search
Close this search box.

Danes v Slovenj Gradcu sprejem za olimpijsko šampionko Janjo Garnbret

Danes, 13. avgusta, bo v Slovenj Gradcu veličasten sprejem za olimpijsko prvakinjo Janjo Garnbret.

Plezalna šampionka bo na prizorišče sprejema na Trgu svobode in na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu prispela ob 18. uri v spremstvu PGD Šmartno pri Slovenj Gradcu. Slavje se bo začelo z njenim slovesnim prehodom skozi Trg svobode do odra, so sporočili z Mestne občine Slovenj Gradec.

Vabljeni v središče Slovenj Gradca že prej – dogajanje se bo začelo že ob 17h – da dvakratno olimpijsko prvakinjo pričakamo v čim boljšem vzdušju in z ogretimi glasilkami ter se v čim večjem številu poklonimo še enemu vrhunskemu uspehu športnice, ki je s svojimi dosežki ponesla Koroško v svet.

V mestnem jedru bo otrokom na voljo plezalna stena, do prihoda naše olimpijske junakinje ob 18. uri bo glasbo vrtel DJ Ney, v programu pa bosta nastopili Eva Boto in ‘ognjena’ Maša Ferme.

Janjo bodo v mestu pozdravili tudi združeni mladi plezalci iz Slovenj Gradca in Prevalj, da bo navijanje še bolj bučno bo pomagala navijaška skupina Orli.

V programu sodelujejo mladi glasbeniki in njihovi učitelji iz Glasbene šole Slovenj Gradec, gorski reševalci in nepogrešljivi gasilci, ki bodo svojo članico, dobitnico še ene zlate olimpijske kolajne, pred prihodom v Slovenj Gradec počastili z vodnim slavolokom ob cesti proti Šmartnem.

Za vse tiste, ki se boste danes z avtomobilom pripeljali v mesto na sprejem za Janjo Garnbret obveščamo, da lahko brezplačno parkirate na naslednjih parkiriščih: pri upravni enoti, pri kulturnem domu, za Rotenturnom in na velikem parkirišču ob Kuharjevem parku.

Ob tej priložnosti MO Slovenj Gradec prosi vse stanovalce v mestnem jedru in lastnike lokalov v njem, da v čim večjem številu umaknejo svoja vozila iz mestnega jedra in naredijo prostor za navijače.

Vabimo vas, da se nam pridružite, da skupaj ustvarimo navijaško vzdušje, ki pritiče najboljši plezalki na svetu. Noro bo!

Po informacijah iz Janjinega tabora, naša plezalna kraljica komaj čaka na srečanje s svojimi navijači na Koroškem. 

Voditelja dogodka bosta Mimi in Špela.

Vir: MO Slovenj Gradec

Dogodki

Danes, 13. avgusta, bo v Slovenj Gradcu veličasten sprejem za olimpijsko prvakinjo Janjo Garnbret.