Search
Close this search box.

Celje Pivovarna Laško – Slovenj Gradec 33:27 (19:13)

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 8. krogu lige NLB premagali Slovenj Gradec s 33:27.
Fotografija je simbolična

Domači ekipi Slovenj Gradca tokrat ni uspelo. Celjska ekipa je po sedmi zmagi znova zasedla prvo mesto na lestvici NLB, drugouvrščeni LL Grosist Slovan ima točko zaostanka pred medsebojnim dvobojem čez teden dni v Ljubljani. V generalki za sobotno prvo tekmo drugega kroga v evropskem pokalu proti Gračanici v BiH je v svojem Zlatorogu ugnala Slovenj Gradec.

Rokometaši iz knežjega mesta so postopoma lomili odpor tekmecev iz Slovenj Gradca. Pri izidu 6:6 so med 14. in 17. minuto naredili delni izid 3:0 in povedli z 9:6, najvišjo prednost v prvi polovici tekme pa so si priigrali v končnici, ko so nekajkrat povedli za šest golov (16:10, 17:11, 18:12 in 19:13).

Varovanci portugalskega strokovnjaka na klopi Celja Paula Pereire so v drugem polčasu rezultatsko nadzorovali Korošce in osvojili načrtovani točki. Gosti, rokometaši iz Slovenj Gradca, so se jim deset minut pred koncem resda približali na tri gole (23:26), nato pa so gostitelji znova zaigrali sijajno in povedli za osem golov (32:24, 33:25).

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Uroš Miličević in Nik Čirović s petimi goli, vratar Jan Češek pa je zbral 13 obramb. V gostujoči je Rok Cvetko dosegel šest, Vid Levc pa pet zadetkov.

Celjska zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala pri LL Grosist Slovanu (23. oktober), ekipa iz Slovenj Gradca pa bo gostila Koper (26. oktober).

Vir: STA

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 8. krogu lige NLB premagali Slovenj Gradec s 33:27.