Search
Close this search box.

Bojevniki vzeli skalp Trebanjcem

Slovenjgraški rokometaši znova mešajo štrene favoritom. V gosteh so včeraj skalp vzeli Trebanjcem, slovenskim podprvakom, ki tudi letos spadajo med glavne kandidate za sam vrh.

Trimo je po uvodni gostujoči zmagi nad lokalnimi tekmeci iz Ivančne Gorice včeraj v domači dvorani doživel hladno prho. Ugnal ga je Slovenj Gradec, ki je v prvem krogu doma izgubil proti prenovljenemu Slovanu, še eni izmed ekip, ki ji rokometni strokovnjaki pripisujejo visoke možnosti za najvišja mesta.

Zmagovalec odločen v izdihljajih obračuna

Po izenačenem prvem polčasu – s 16:15 se je končal v prid domačinov – so se Trebanjci na začetku drugega uspeli nekoliko odlepiti od tekmecev in po delnem izidu 4:0 povedli z 20:15. To ni zmedlo Korošcev, ki so po minuti odmora na zahtevo trenerja Žige Lesjaka uspešno topili zaostanek in v 54. minuti zaostajali le še za gol (24:25). Zgolj dve minuti pred koncem so po zadetku Roka Cvetka s sedmih metrov izenačili na 26:26, nato povedli s 27:26. Gostitelji so nekaj sekund pred sodnikovim žvižgom izid poravnali (27:27), a si je Darko Cingesar zaradi blokiranja podaje vratarja do sredine igrišče prislužil rdeči karton, Slovenj Gradcu pa je pripadel strel s sedmih metrov. Za zmago (28:27) je bil natančen Cvetko.

Pričakovali smo težko tekmo. Trener nam je dal dobra navodila. Obramba je delovala zelo dobro in čvrsto, na koncu pa se nam je poklopil rezultat. Ta zmaga je za vse nas, trenerja in navijače velikega pomena,” je za Rokometno zvezo Slovenije dejal Cvetko, ki je mrežo Trima zatresesl petkrat. Z osmimi goli je bil sicer za Slovenj Gradec najbolj učinkovit Kristijan Eskeričić, v domači ekipi pa s šestimi zadetki Vid Miklacev.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Vid Miklavec s šestimi, v gostujoči pa Eskeričić z osmimi goli.

Bojevniki bodo naslednjo soboto, 21. septembra, gostili Misteral Krško.


Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Slovenjgraški rokometaši znova mešajo štrene favoritom. V gosteh so včeraj skalp vzeli Trebanjcem, slovenskim podprvakom, ki tudi letos spadajo med glavne kandidate za sam vrh.