Pred prvim tednom slovenske hrane o pomembnosti kupovanja lokalnega
Prihodnji teden bodo po državi zaznamovali prvi teden slovenske hrane, ki se bo zaključil s tradicionalnim slovenskih zajtrkom.
Prihodnji teden bodo po državi zaznamovali prvi teden slovenske hrane, ki se bo zaključil s tradicionalnim slovenskih zajtrkom.
V sredo, 16. oktobra 2024, svoja vrata odpira prenovljen Kuf’r, ki bo s novo ponudbo navdušil čisto vse lačne in žejne.
Na prestižnem tekmovanju European Young Chef Award v Franciji, je zavidljivo prvo mesto dosegel velenjčan Boštjan Volk.
Hiša Izabela vas vabi na malice, kosila, jedi po naročilu, ribje in morske jedi, avtentično žar ponudbo, hrustljavega odojka ali pa kar tako. V Hiši Izabela namreč pravijo, da si dobri ljudje zaslužijo dobro hrano.
Z letošnjo pomladno/poletno sezono so se na Rimskem vrelcu odprla nova športna igrišča za tenis, odbojko na mivki in padel, domačini in obiskovalci pa se lahko ustavijo v novi kavarni, kjer so med drugim na voljo tudi lokalno pridelane pijače in prigrizki. Za popestritev dogajanja bodo poskrbeli z razgibanim poletnim programom, ki vključuje športne dogodke za staro in mlado, glasbene prireditve z lokalnimi izvajalci, pa tudi dogodke in delavnice za otroke.
Vaška skupnost Podgorje je v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec včeraj pripravila priložnostno prireditev ob postavitvi nove informativne table in končanih investicijah pri domačiji Umek. Dogajanje je popestril pevski zbor Vzgojno varstvenega zavoda Slovenj Gradec, enote Podgorje – Škrat Bučko, zapela pa je tudi podgorska Vokalna skupina Kim.
Na Prevaljah pripravljajo omizje z naslovom Pametne vasi na Koroškem – sredstva EU za poseljeno, obdelano in privlačno podeželje, na katerem lahko ob predhodni prijavi
Namen projekta »Tržnice za lokalno in domače« je oživitev mestnih tržnic na celotnem območju Mežiške doline, povečanje števila dogodkov in aktivnosti, ki imajo tradicijo in privabijo večje število obiskovalcev.