kava

Mestna kavarna: srce Slovenj Gradca, ki bije naprej

V središču Slovenj Gradca je prostor, ki ga že desetletja obiskujemo, ko potrebujemo trenutek miru ali hrepenimo po dobri kavi. Mestna Kavarna Slovenj Gradec, ostaja zvesta svojemu poslanstvu – biti “dom” za vse ljubitelje kave, sproščenih pogovorov in nepozabnih trenutkov.

Preberi »

Od jutranje kave do nočnega gaminga

Življenjski ritem sodobnega igralca se pogosto začne z vonjem sveže kave iz aparata za kavo, ki naznanja začetek novega dne, polnega izzivov in igralskih dogodivščin. Ta vsakodnevni ritual predstavlja več kot le jutranjo rutino – je prvi korak v skrbno organiziranem dnevu, kjer se prepletajo obveznosti in strast do igranja iger. Tehnologija je postala nepogrešljiv del našega vsakdana, kjer se gaming monitorji prižigajo v poznih večernih urah, ko se dan prevesi v noč.

Preberi »

V boj proti podnebnim spremembam tudi z uporabo kavne usedline

Iz kavne usedline je mogoče proizvesti 30 odstotkov močnejši beton, na ta način pa zmanjšati količino organskih odpadkov in se boriti poroti podnebnim spremembam. Prav tako bi lahko s tem nadomestiti del od 50 milijard ton naravnega peska, kolikor ga gradbena industrija za izdelavo betona letno pridobi iz strug in rečnih bregov, kaže nova študija.

Preberi »

Povprečni prebivalec Slovenije doma porabi tri kilograme kave letno

Danes obeležujemo mednarodni kave, ki ga je v okviru razstave Expo 2015 v Milanu prvič organizirala Mednarodna organizacija za kavo (ICO). Da je priljubljena tudi v Sloveniji, kaže podatek, da je prebivalec doma v povprečju letno porabi tri kilograme. Slovenija je lani uvozila skoraj 22.000 ton kave, več kot tretjino iz Brazilije.

Preberi »

Ljubezen, podpora in trdo delo: vrednote, ki so baristo Barcaffè Aleša Gorenca popeljale do naziva najboljšega bariste v državi

Na Celjskem sejmu je potekalo tekmovanje za najboljšega baristo na naših tleh, kjer je laskavi naziv prejel Aleš Gorenc, barista znamke Barcaffè. Po želji iz otroštva, da postane kuhar, je po kar več kot petih mesecih priprave na tekmovanje postal najboljši barista v državi ter dokazal, »da bariste niso samo ljudje, ki pritiskajo na gumbe«.

Preberi »