
V soboto ne kuhamo, razvajala nas bo Odprta kuhna
Odprta kuhna se v soboto, 26. oktobra 2024, znova vrača v Slovenj Gradec.
Odprta kuhna se v soboto, 26. oktobra 2024, znova vrača v Slovenj Gradec.
Po vsem svetu danes obeležujemo svetovni dan hrane, ki s sloganom Pravica do hrane za boljše življenje in prihodnost osvetljuje stisko 733 milijonov ljudi, ki se soočajo z lakoto. Svetovni dan hrane bodo po podatkih Organizacije ZN za hrano in kmetijstvo (FAO) z več sto aktivnostmi obeležili v 150 državah.
Le kaj se novega kuha v Kuf’r-u?
Konec tedna se začenja jesenski Teden restavracij, v katerem bo sodelovalo 107 restavracij. Tokratni poudarek je na izvirnosti, tednu restavracij pa se znova pridružuje kmetijsko ministrstvo, in sicer prek sheme izbrana kakovost Slovenije. Ta po besedah akterjev pomembno prispeva k dvigovanju kakovosti in spodbujanju uporabe lokalnih živil.
V Slovenj Gradcu nas bo znova razvajala Odprta kuhna.
Mestna občina Slovenj Gradec in Spotur pripravljata kulinarično doživetje Slovenjgraške gostilne ob občinskem prazniku.
Poletje še ni poslovilo, prav tako ne dogodki v Slovenj Gradcu. Tokrat vas vabimo med zvezde v Hišo Ančko.
Tretja julijska nedelja velja za dan sladoleda, nepogrešljive sladice zlasti v poletnih mesecih. Da se poleti proda veliko več sladoleda kot v drugih letnih časih, potrjujejo tako proizvajalci kot trgovci. Slovenija je lani sicer izvozila precej več sladoleda, kot ga je uvozila.
ItalianLab bistro kmalu odpira svoja vrata, še pred tem pa so za vas pripravili čudovito nagradno igro.
Poletni meseci so tudi čas nabiranja gozdnih sadežev. V tem obdobju je še zlasti pogosto nabiranje borovnic in gob, pri čemer inšpektorat za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo ter kmetijsko ministrstvo pozivata k odgovornemu in trajnemu nabiranju sadežev. Ob tem so napovedali okrepljen nadzor nad upoštevanjem predpisov.