Search
Close this search box.

Župan dr. Tomaž Rožen zlate petice podelil najuspešnejšim na poklicni maturi (FOTO)

V četrtek, 4. julija 2024, so bili znani rezultati poklicne mature. Na Ravnah so podelili zlate petice najuspešnejšim dijakom na poklicni maturi. Čestitke.

V četrtek, 4. julija 2024 je na Srednji šoli Ravne potekala slovesnost ob podelitvi spričeval poklicne mature ter priznanj šole.

Na svečani podelitvi, posebnem dogodku za maturante in maturantke, ter še posebej njihove ponosne starše, je v odsotnosti ravnatelja Zdravka Pavlekovića, zbrane pozdravila pomočnica ravnatelja Jerneja Rebernik Herman. Na dogodku, ki ga je vodil maturant Jan Gros in glasbeno obarvala dijakinja Zala Črešnik, so sodelovali tudi županja Črne na Koroškem mag. Romana Lesjak, župan občine Prevalje dr. Matic Tasič in župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, ki je v slavnostnem nagovoru med drugim poudaril: »Maturantke in maturanti, vi ste naša prihodnost. Pred vami je svet, ki ga oblikujte s svojimi talenti, pričakovanji in vizijo ter s pogumom in ponosom stopite v nova poglavja vašega življenja.« Hkrati je župan v imenu vseh županov Mežiške doline namenil zahvalo in čestitko staršem, skrbnikom in sorodnikom, ki so ustvarili pogoje in okolje, da so otroci lahko maturirali. Mlade je še pozval, da naj svojo kariero gradijo tudi z nadaljnjimi izobraževanji, saj vsak dan znova ugotovimo, kako ta svet potrebuje inženirke in inženirje.

Od 110 maturantov so maturo uspešno opravili 104 dijakinje in dijaki6  jih je osvojilo 22 točk od 22 možnih, zato jim je župan podelil zlato petico iz čistega zlata, ki jih za že vrsto let pripravlja Zlatarstvo Pečnik.

Zlate petice Občine Ravne so prejeli: Klemen Potočnik, Matevž Serušnik, Domen Stradovnik, Vid Hatunšek, David Majcen in Rene Navodnik.

Pohvalo za vsa štiri leta odličnega uspeha je direktor Šolskega centra Ravne Dragomir Benko podelil dijakom: Mihi Ažnohu, Ožbeju Butolenu, Luki Grobelniku, Vidu Hatunšku, Vidu Jelenu, Janu Kordežu, Reneju Navodniku, Matiji Pačniku, Tažu Polanšku, Klemnu Potočniku, Nejcu Slatinšku, Žigi Slemeniku in Janu Grosu.

Maturitetna spričevala so po razredih dijakom vročili razredniki ob pomoči pomočnice ravnatelja in vodje knjižnice Petre Makuc, in sicer: razredu 4. AT razredničarka mag. Ivanka Stopar, 4. BT profesorica Zdenka Sušec Lušnic, 5. DT mag. Mateja Verdinek Žigon, zaradi odsotnosti razrednika profesorja Borisa Bunderle. Dijakinjam in dijakom 4. CR razreda je spričevala podelil profesor Peter Recko, 4. DR profesor Aleksa Marković, 4. EE pa razrednik profesor Robi Pečnik.

Vsem iskreno čestitamo in želimo lepe in brezskrbne poletne počitnice.

Vir: Ravne.si

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

V četrtek, 4. julija 2024, so bili znani rezultati poklicne mature. Na Ravnah so podelili zlate petice najuspešnejšim dijakom na poklicni maturi. Čestitke.