Search
Close this search box.

Zgodovinski uspeh za JK Acron Slovenj Gradec na članskem evropskem pokalu v Portimau (FOTO)

Na članskem evropskem pokalu v Portimao na Portugalskem je Nace Herkovič osvojil zlato, medtem, ko je Jevgenija Gajić osvojila tretje mesto. Čestitke.

Minuli vikend, so štirje člani JK Acron Slovenj Gradec nastopili na članskem evropskem pokalu v Portimao na Portugalskem.

Zapisala se je zgodovina, saj so osvojili prvo zlato medaljo in prvo žensko medaljo na članskih evropskih pokalih.

Najbolj je blestel Nace Herkovič v kategoriji do 81 kg, kjer je s štirimi zmagami osvojil zlato medaljo. V prvi borbi je premagal predstavnika ZDA, potem ko je po dolgi borbi v zlati točki uspel izvesti tehniko uzvoda. Nato je v drugi borbi z atraktivnim metom premagal Danca, medtem ko je v polfinalu ponovno v zlati točki ugnal predstavnika Švedske. V finalu se je ponovno pomeril z Američanom, ki ga je v rednem delu borbe uspešno spravil na hrbet in tako osvojil prvo mesto.

Tudi Jevgenija Gajić je v kategoriji do 57 kg dosegla odličen rezultat. Čeprav je v uvodni borbi izgubila proti Švedinji, se je zbrala in v repasažu premagala predstavnico Velike Britanije. V napeti borbi za tretje mesto, ki je trajala skoraj 10 minut, je uspela ugnati domačinko iz Portugalske, ter si tako priborila bronasto medaljo.

Nastopila sta še Maj Kavnik do 81 kg in Ožbej Razgoršek do 90 kg, oba sta končala na 9. mestu.

Čestitke vsem borcem in borki ter celotni Koroški judo družini, ki je pripomogla k temu zgodovinskemu uspehu.

“Zahvala vsem sponzorjem in donatorjem ter podpornikom Koroškega juda,so se ob tem pomembnem dosežku zahvalili judoisti.

Vsem tekmovalcem za tako izjemen dosežek, čestitamo tudi mi.

Vir: FB Judo Koroška

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Na članskem evropskem pokalu v Portimao na Portugalskem je Nace Herkovič osvojil zlato, medtem, ko je Jevgenija Gajić osvojila tretje mesto. Čestitke.