Search
Close this search box.

Že kmalu nova dimenzija PizzaLaba – prihaja ItalianLab

Jan Butolen je en izmed tistih, ki pice nima le rad, svojo ljubezen do pic je iz hobija, s katerim se je začel ukvarjati v času korone, spremenil v pravo gurmansko pustolovščino in kasneje tudi v uspešen posel - PizzaLab.

Ena izmed lepših zgodb o uspehu na Koroškem je zagotovo zgodba PizzaLAB-a. Z idejnim vodjo in gonilno silo podjetja, Janom Butolenom, smo se pogovarjali o načrtih za prihodnost in razvoju znamke PizzaLab.

Zagotovo ni Korošca, ki bi lahko trdil, da  ne pozna napolitanskih pic, ki jih v svoji mobilni peči pripravlja PizzaLab. Korošci smo njihove pice vzljubili, prav tako pa PizzaLab navdušuje picoljube  po celi Sloveniji, kjerkoli se ustavi.

Ko si je Jan upal storiti odločilni korak, je stopil izven okvirjev svoje cone udobja in je svoje pice predstavil javnosti, so se mu sanje uresničile. A pri tem se ni končalo, saj si najbolj drzni upajo sanjati naprej. Že kmalu nas čaka povsem nova dimenzija PizzaLaba in o tem smo povprašali Jana.

Kako se v letošnjem letu nadaljuje zgodba PizzaLaba?

Najprej bi se rad zahvalil vsem, ki so verjeli v našo zgodbo, v zgodbo PizzaLaba. Iz dneva v dan čutim podporo vseh, ki uživate v naših picah in zaradi tega sem zelo srečen. Lepo je, ko vidiš, da delaš nekaj prav in da si za svoje delo cenjen. Tudi letošnje leto delamo s polno paro, sodelujemo na veliko dogodkih, ravno ta vikend nas čaka Karavana okusov v Slovenj Gradcu, ki bo premierno trajala cele tri dni. Naporno bo, a se zelo veselimo vsakega obiskovalca.

Jan, verjetno pogosto slišiš vprašanje, kdaj bo PizzaLab odprli picerijo?

Res je, to je verjetno najpogostejše vprašanje, kar jih dobim. Od samega začetka, od nastanka ideje o PizzaLabu sem si želel pice ponujati na neki stalni lokaciji, z ambientom, ki bi se skladal s picami. Nekje, kjer nas ne bi motil niti dež, niti sneg, niti pretirana vročina, s katero se poleti borimo v prikolici PizzaLaba.  A nekako me ideja o sami piceriji ni popolnoma prepričala.

Pa vendar samo ime PizzaLab nekako namiguje na to, da boste nadaljevali v smeri pic?

Seveda, pice so naša strast. A med počitnicami, na katere smo se z družino odpravili v Italijo, sem dobil tisto idejo, ki me je prepričala. Uživali smo v italijanski gostoljubnosti, ob vsaki pijači ti prinesejo nekaj malega za pod zob. tudi ko naročiš pico, ti iz kuhinje prinesejo pozdrav šefa. Ko sediš v bistroju in uživaš, pozabiš na čas, vsakodnevne težave in enostavno živiš za tisti trenutek. La dolce vita, v tem Italijani zares blestijo. Tega si želim tudi na Koroškem.

Torej na Koroškem ne bomo dočakali picerije z vašimi napoletanskimi picami?

Zagotovo ne, picerije ne nameravamo odpreti. Želim si nekaj več, nekaj, kar bo povzdignilo PizzaLab in vso naše delo in trud na višji nivo, da bomo še boljši. Želim si, da bi s svojo ponudbo privabili širšo množico, tudi tiste, ki jim pica ni najljubša jed. Nekaj, s čimer bi lahko na Koroškem ustvaril tisti občutek, ki sem ga sam doživel v Italiji, ob uživanju v prigrizkih, koktejlu, klepetu ob nečem okusnem. Picerija vsega tega ne ponuja.

Kaj torej pripravljate za nas?

Vsekakor bi rad Korošcem ponudil košček tistega italijanskega užitka, ”La Dolce Vita”, a z domačimi, lokalnimi sestavinami. Tako si želim vse italijanske dobrote, vključno s picami, fantastičnimi pijačami, pa tudi užitke ob dobri družbi in polni mizi združiti v enem lokalu. Obiskovalcem želim ponuditi italijanske dobrote, v katerih bodo uživali in se prepustili tistim majhnim radostim, ki poskrbijo za lepši dan. Zato odpiramo ItalianLab bistro.

Kdaj lahko pričakujemo uradno odprtje ItalianLab bistroja in kje?

Že kmalu bom lahko z vami delil več podrobnosti, a za zdaj kaj več še ne morem razkriti, mogoče le to, da se bo bistro nahajal v Slovenj Gradcu, vrata odpremo predvidoma že to poletje. Lahko pa povem, da je za nas v tem trenutku najpomembnejše tisto, kar potrebuje vsak odličen bistro – odlična ekipa. Sestavljamo ekipo, ki jo združuje ljubezen do kulinarike in želja po soustvarjanju tistih trenutkov, katerim Italijani rečejo ‘‘La dolce vita”. Ekipo ljudi, ki radi raziskujejo, si upajo stopiti izven cone udobja in so pripravljeni skupaj z mano ustvarjati zgodbo o dobri hrani, pijači in nepozabnih trenutkih. Tako, da vabim vse, ki se vidite v tej zgodbi, da se mi pridružite.

Kakšen kader potrebujete za svojo ekipo?

V tem trenutku iščemo natakarje in kuharje oziroma picopeke. Seveda so zaželene izkušnje pri pripravi italijanskih jedi, a te niso pogoj. Pogoj pa je nedvomno ljubezen do priprave dobre hrane, kot jo imamo vsi pri PizzaLabu, to je najpomembnejše. Izkušnje niso vse, to vem iz prve roke, saj sem se peke pic naučil pravzaprav iz nič. in še kako drži, da kjer je volja, je tudi pot.  

Če se želite pridružiti uspešni ekipi PizzaLaba, pošljite svoje prijave z življenjepisom na jobs@italianlab.si

Mi že komaj čakamo, da vidimo, kako se bo zgodba PizzaLaba, oziroma ItalianLaba razvijala naprej, ter kje na Koroškem nas bo ekipa navduševala s svojimi italijanskimi jedmi v čisto pravem bistroju.

Že kmalu bomo izvedeli več, zato sledite našemu portalu.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Maja
Maja
4 mesecev nazaj

Žalostno, da o tem prvič slišim/berem tukaj. Še nikoli nisem videla te mobilne pizzerije kje!

Jan Butolen je en izmed tistih, ki pice nima le rad, svojo ljubezen do pic je iz hobija, s katerim se je začel ukvarjati v času korone, spremenil v pravo gurmansko pustolovščino in kasneje tudi v uspešen posel - PizzaLab.