Search
Close this search box.

Začenja se gradnja novega nogometnega igrišča in prizidka k športni dvorani v Slovenj Gradcu

Nogometno igrišče bo končano do avgusta 2025, prizidek pa do avgusta 2026, sporoča MO Slovenj Gradec.

MO Slovenj Gradec obvešča, da se začenja težko pričakovana gradnja novega nogometnega igrišča z umetno travo in prizidka k športni dvorani v Slovenj Gradcu.

Prosijo vas, da upoštevate označbe, varnostna navodila in organizacijo gradbišča. Dela bodo občasno hrupna, zato prosijo za razumevanje in potrpežljivost.

Kot smo poročali konec avgusta, je Mestna občina Slovenj Gradec uspešno kandidirala na javnem razpisu Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport za sofinanciranje investicij v športno infrastrukturo.

Za gradnjo prizidka k športni dvorani so že dobili milijon evrovpolmilijona evrov pa za ureditev pomožnega nogometnega igrišča v bližini stadiona.

Kot je na novinarski konferenci povedal župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler, bo nogometno igrišče v bližini stadiona – tam, kjer je zdajšnje pomožno igrišče, ki ga bodo razširili. To bo omogočilo treninge in igranje tudi v prvi slovenski nogometni ligi. Na igrišču bo umetna trava, tako da bo na njem možno trenirati tudi v slabših vremenskih razmerah, je dodal župan.

Naložba je vredna 1,3 milijona evrov, od tega je občina pol milijona evrov pridobila na razpisu ministrstva, za ostalih 800.000 evrov pa načrtuje, da jih bo pridobila v okviru mehanizma celostne teritorialne naložbe (CTN). Gradnja novega igrišča naj bi se zaključila avgusta prihodnje leto.

Prizidek k športni dvorani bodo zgradili na jugovzhodni strani obstoječe dvorane, na območju asfaltiranega igrišča ob dvorani, in sicer pravokotno nanjo. Površina prizidka bo 2000 kvadratnih metrov. V njem bo igrišče za rokomet ter dve prečni igrišči za košarko ter odbojko. Ob igrišču sta na vzhodni strani predvideni dve vrsti tribun, namenjeni športnikom pri treningih. Naložba je ocenjena na 4,6 milijona evrov.

Nogometno igrišče bo končano do avgusta 2025, prizidek pa do avgusta 2026.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Nogometno igrišče bo končano do avgusta 2025, prizidek pa do avgusta 2026, sporoča MO Slovenj Gradec.