Search
Close this search box.

Za vedno se je poslovil Fužinarjev igralec Franc Tušek

Poslovil se je Franc Tušek, igralec, trener in odbojkarski funkcionar.

Iz odbojkarskega kluba Fužinar je prišla žalostna vest, da se je v devetdesetem letu poslovil Franc Tušek, igralec, trener, odbojkarski funkcionar, ki je bil v devetem desetletju prejšnjega stoletja predsednik Odbojkarske zveze Slovenije.

Najprej je bil igralec v Odbojkarskem klubu Fužinar iz Raven na Koroškem (1953), nato pa trener (1966-1979) ženske ekipe, v kateri je pomembno vlogo odigrala njegova hčerka Branka. Z ekipo je večkrat osvojil naslov prvakinj Slovenije. Vzgojil je več generacij odbojkaric, na treningih imel preko 50 deklet in ekipo trikrat popeljal na kvalifikacije za prvo zvezno Jugoslovansko ligo ter pripravil temelje, da so Ravenčanke med leti 1979 in 1983 uspešno nastopale v najvišjem tekmovanju bivše države. Za odbojko je navdušil tudi sina Danila in vnuka Matjaža, ki je kapetan Slovenske reprezentance v odbojki sede.

Svoje znanje je prenesel na številne generacije deklet, ki se ga bodo spominjale po angažiranosti, trdemu delu, uvajanju novosti in disciplini na treningih. Mnoge njegove varovanke te vrednote prenašajo naprej na mlajše rodove in tako Franček ostaja z nami še naprej. Naj počiva v miru.

Pogreb pokojnega bo v sredo, 14. avgusta 2024, ob 11.00 uri na Pokopališču Barbara. Žara bo na dan pogreba od 10.00 ure dalje v poslovilni vežici na pokopališču Barbara. Svojci cvetje in sveče hvaležno odklanjajo.

Iskreno sožalje družini in prijateljem.

Besedilo: Odbojkarski klub Fužinar

Dogodki

Poslovil se je Franc Tušek, igralec, trener in odbojkarski funkcionar.