Search
Close this search box.

Za danes napovedujejo nevihte z močnimi nalivi in udari strel

Danes in jutri bo sončno s posameznimi plohami in nevihtami.

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v notranjosti bodo nastajale plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 35, na Goriškem do 37 °C.

Jutri bo pretežno jasno, popoldne bodo v notranjosti nastale posamezne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, na Primorskem do 22, najvišje dnevne od 29 do 36 °C.

Opozorilo

Na Primorskem je velika požarna ogroženost naravnega okolja. Po nižinah bo predvsem sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev, vročina bo najbolj izrazita na Primorskem.

Tekom današnjega dne se lahko po državi povsod razvijejo nevihte, ki lahko ponekod prerastejo v krajevna neurja. Trenutno se nad južnim delom države že pojavljajo nevihte, ki potujejo v smeri severa, severovzhoda, saj v višinah prevladuje južni oz. jugozahodni veter. Ob relativno visokem deležu konvektivne energije lahko pričakujemo pogoste udare strel, močne nalive, možna pa je tudi manjša toča.

Obeti

V petek in soboto bo sončno in vroče. Popoldne lahko predvsem nad hribovitimi kraji nastane kakšna nevihta.

Vremenska slika

Nad srednjo in vzhodno Evropo še prevladuje območje visokega zračnega tlaka. Hladna fronta se počasi pomika preko Francije proti Alpam. Pred njo v višinah z vetrovi južnih smeri k nam doteka razmeroma suh in topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo povečini sončno in vroče. Zjutraj in dopoldne se bodo posamezne krajevne plohe in nevihte pojavljale v krajih južno in vzhodno od nas, popoldne pa tudi v Alpah.

Jutri bo pretežno jasno, predvsem v Alpah in v Gorskem Kotarju bodo popoldne posamezne nevihte.

Vir: ARSO in Neurje.si

Dogodki

Danes in jutri bo sončno s posameznimi plohami in nevihtami.