Search
Close this search box.

Vreme: sončno in vroče bo tudi danes

Dokaj sončno vreme je napovedano tudi za jutri, popoldne in zvečer lahko nastane nekaj neviht.

Napoved za Slovenijo

Danes dopoldne se bo zjasnilo, popoldne bo pretežno jasno. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 33, na Primorskem okoli 35 °C.

Jutri bo dokaj sončno. Popoldne in zvečer bo predvsem na severozahodu nastalo nekaj neviht. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem ob burji do okoli 25, najvišje dnevne od 27 do 33, na Primorskem do 35 °C. V noči na soboto bodo tudi drugod krajevne plohe in nevihte.

Opozorilo

Predvsem sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev. Najbolj vroče bo na Primorskem, kjer je razglašena tudi velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Obeti

V soboto bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte. Proti večeru se bo razjasnilo. Še bo pihal veter vzhodnih smeri.

V nedeljo bo sprva pretežno jasno in vroče, sredi dneva in popoldne pa se bodo od zahoda začele pojavljati plohe in nevihte.

Napoved za sosednje pokrajine

Prevladovalo bo dokaj jasno in vroče vreme. Nekaj več oblačnosti bo v Alpah, kjer bodo popoldne nastajale plohe in nevihte, ki bodo jutri pogostejše. Ob severnem Jadranu bo pihala povečini šibka burja.

Vir: ARSO

Dogodki

Dokaj sončno vreme je napovedano tudi za jutri, popoldne in zvečer lahko nastane nekaj neviht.