Search
Close this search box.

(VIDEO) Znanih več informacij o včerajšnji tragediji v Slovenj Gradcu: Storilca so zaradi grožnje že obravnavali

Pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje (PU) Boštjan Debelak je pred nekaj minutami v sejni sobi PU Celje dal izjavo za medije glede torkove tragedije na Koroškem - umora in samomora v Slovenj Gradcu.

Kot je uvodoma pojasnil Boštjan Debelak so bili včeraj ob 16.45 obveščeni o streljanju na območju občine Slovenj Gradec. Na kraju dogodka so policisti ugotovili, da se v osebnem avtomobilu nahaja moško truplo in huje poškodovana ženska, ki je bila odpeljana v bolnišnico Slovenj Gradec, kjer pa je kljub zdravniški oskrbi podlegla poškodbam. Kriminalisti so opravili ogled kraja dejanja, ki sta se ga udeležili preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo dosedaj ugotovljeno, da je 30-letni moški, sicer državljan Severne Makedonije, oškodovanko, 40-letno domačinko, počakal v njenem vozilu. Ko je vstopila v vozilo in speljala, jo je ustrelil, nato je ustrelil še sebe. Uporabil je pištolo, za katero v Sloveniji ni imel dovoljenja. Izvor orožja pa še ugotavljajo, je nadaljeval Debelak.

Žrtev proti storilcu že podala prijavi

Kot je dodal, je moški z žrtvijo zadnje pol leta prijateljeval, pred včerajšnjim dogodkom so ga že obravnavali za dve kaznivi dejanji – dejanje Grožnje in Neupravičenega snemanja, za kar je bila proti njemu podana obtožba. Prijavi je podala žrtev včerajšnjega streljanja.

“30-letnega državljana smo meseca avgusta obravnavali zaradi suma storitve kaznivega dejanja grožnje po 135. členu Kazenskega zakonika, saj je 40-letni ženski zagrozil z uničenjem lastnine in s tem, da jo bo odpeljal v tujino. Obravnavali smo ga tudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičeno slikovno snemanje po 138. členu Kazenskega zakonika. V obeh primerih smo na Okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu podali kazenski ovadbi,” so pred kratkim še sporočili s PU Celje.

Kot je še v izjavi za medije pojasnil Debelak, pri obravnavi teh kaznivih dejanj niso zaznali takšne intenzitete in okoliščin, da bi izvedli ukrep prepovedi približevanja. Dejanja so bila namreč storjena preko družbenih omrežij, storilec pa se je nahajal v tujini.

Osumljeni naj bi se pred tem nahajal v tujini

Po dosedaj zbranih obvestilih naj bi se osumljeni od začetka meseca avgusta pa do storitve umora nahajal v Severni Makedoniji. Naverjetneje je, da se je v Slovenijo vrnil neposredno pred storitvijo.

Okoliščine še preiskujejo, je še enkrat poudaril Debelak in ponovil, da je storilec žrtev najverjetneje pričakal v njenem vozilu. Znakov vloma niso zaznali, trenutno poteka preiskava, predvidevajo pa, da je bilo vozilo odklenjeno.

Obvestila še zbirajo, kriminalisti in policisti opravljajo razgovore na terenu. Odrejena je bila tudi obdukcija obeh pokojnih, ki je v teku, opravlja se tudi še ogled vozila.

Naroči se
Obvestilo o
guest

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Marko
Marko
1 dan nazaj

Še en poduk žal žalosten Slovenke ne zapletajte se z balkanci.

Dogodki

Pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje (PU) Boštjan Debelak je pred nekaj minutami v sejni sobi PU Celje dal izjavo za medije glede torkove tragedije na Koroškem - umora in samomora v Slovenj Gradcu.