Search
Close this search box.

VIDEO: V ItalianLAB bistroju se bo italijanska tradicija srečala s sodobno kulinariko

Že kmalu nas bo v Slovenj Gradcu navdušil nov bistro - ItalianLAB.

Verjetno na Koroškem ni nikogar, ki ni vsaj slišal za PizzaLAB, če že ni poskusil njihove odlične pice. Jan Butolen, idejni vodja in direktor podjetja ItalianLAB je že pred časom za naš portal napovedal, v kaj razvija svojo željo, sanje in uspešno poslovno zgodbo – odprtje bistroja, v katerem bo združil vrhunske sestavine, strast do kulinarike in užitek. Skratka, vse najlepše sestavine življenja. Kot bi rekli Italijani, La dolce Vita.

ItalianLAB, bistro, ki bo že kmalu odprl svoja vrata v Slovenj Gradcu in ga vsi že nestrpno pričakujemo, bo pravzaprav nadgradnja PizzaLAB-a, kjer bodo poleg svojih zdaj že slavnih pic ponujali tudi ostale dobrote, navdahnjene z italijansko kulinariko. Od predjedi, pašte, solat, lazanje, seveda pa ne bodo manjkale niti čarobne sladice z italijanskim pridihom.

Kaj točno bodo vključili na meni bistroja, naj za zdaj še ostane skrivnost, saj bo tako razkritje ob otvoritvi še toliko slajše. Dejstvo pa je, da bodo združili italijansko tradicijo s sodobno kulinariko in vse to povezali v čudovito, kreativno celoto.

Prav tako v prihodnje načrtujejo svojim gostom ponuditi tudi degustacijske menije, ki jih bodo imeli gostje možnost preizkusiti predvidoma enkrat mesečno. A ker bodo to jedi, pripravljene posebej za degustacijski meni, bodo za ta posebna kulinarična doživetja sprejemali rezervacije. A pustimo še kaj za prihodnost, za zdaj se osredotočajo na otvoritev in na stalno ponudbo, ki bo navduševala goste.

V bistroju bodo svoje goste razvajali z vsemi sladkostmi življenja z gostoljubjem, kakršnega obvladajo v sosednji Italiji. S svojimi gurmanskimi kreacijami nas bodo predvidoma razvajali že v oktobru, a točnega datuma še ne želijo razkriti – za to bo potrebno še malo potrpljenja in pa spremljanja družabnih omrežij, kjer bodo otvoritev napovedali.

Bistro bo odprt čisto vse dni v tednu, z razvajanjem brbončic bodo začeli že v dopoldanskem času in vse do večernih ur. Ob vikendih bo delovni čas še nekoliko daljši, saj ob prostih dnevih vsi radi malo dlje posedimo in si privoščimo še kakšen prigrizek ali požirek več.

Ker bo ItalianLAB zares edinstven bistro, se konkurence ne bojijo, saj menijo, da delajo svojo stvar, to, kar se jim zdi prav oziroma vedo, da je to za njihovo zgodbo edino pravo. So pa vsake konkurence veseli, saj je to dobra spodbuda, da so še boljši in sledijo svojemu cilju in svoji poti.

Ekipa bistroja se po več kot mesecu dni skupnega dela in truda zelo veseli otvoritve, saj so se na nek način skupaj podali na to pot v neznano in v času, ki so ga doslej preživeli skupaj, so postali prava pravcata družina. Neredko se namreč zgodi, da na dan preživijo več časa s sodelavci kot s svojo dejansko družino in je zato še toliko bolj pomembno, da se kot ekipa dobro razumejo in se imajo med delom ”fajn”.

Srce bistroja je zagotovo posebna peč, ki so jo naročili posebej za ItalianLAB. Čeprav je prava dvotonska pošast, jo ljubkovalno kličejo Bella. Peč je izdelana po najvišjih standardih, z odlično izolacijo, kar bo omogočalo boljši toplotni izkoristek in še boljšo peko. Tudi kamen v peči je poseben in posebne debeline, zaradi česa bodo že tako priljubljene pice še toliko boljše. Pri picah bo verjetno največja sprememba tudi dejstvo, da jih bodo imeli na meniju več kot doslej – v prikolici, kjer so bili prostorsko omejeni, je bila okrnjena tudi ponudba, v samem bistroju pa temu ne bo tako. Na meniju bo ves čas vsaj dvakrat toliko pic kot v prikolici, poleg tega se bodo sezonsko dodajale posebne, nevsakdanje pice, ki se bodo menjavale.

Foto: Happy Memories Studio

Kljub temu, da bo bistro že kmalu odprl svoja vrata v Slovenj Gradcu, pa bodo s PizzaLAB prikolico še vedno na terenu, le nekoliko manj bodo prisotni na Koroškem. S prikolico se bodo podali na različne konce Slovenije, ker je to dobra promocija tako za bistro, kot tudi za celotno Koroško. S prisotnostjo PizzaLAB-a na različnih dogodkih po Sloveniji želijo privabiti obiskovalce iz ostalih regij, da obiščejo Koroško, da obiščejo Slovenj Gradec in seveda ItalianLAB bistro, kjer jih čaka še pestrejša ponudba gurmanskih dobrot.

Ker nimajo kapacitet za restavracijo in si tudi sicer želijo bolj butične ponudbe, bo v bistroju v zimskem času 30 sedišč, poleti pa bodo svoje dobrote ponujali tudi na terasi. Bistvo bistroja je dosegati najvišji nivo kulinarike z najkvalitetnejšimi sestavinami, a še vedno po dostopnih cenah, ki si jih bodo lahko privoščili čisto vsi. S cenami ne nameravajo odtavati v višave, saj si želijo, da na njihovem meniju čisto vsak najde nekaj zase.

Zato spremljajte družabna omrežja, Instagram in Facebook profila ItalianLAB-a in seveda Koroške Novice, kjer boste prvi izvedeli, kdaj ItalianLAB bistro odpira svoja vrata.

Naroči se
Obvestilo o
guest

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Marička
Marička
9 dni nazaj

Kje točno?

Že kmalu nas bo v Slovenj Gradcu navdušil nov bistro - ItalianLAB.