Search
Close this search box.

Včerajšnje nevihte povzročale težave na Štajerskem. Kako kaže danes?

Neurje je po Sloveniji marsikje povzročalo težave. V Zagorju ob Savi je poplavljalo stanovanjske hiše, v občini Hoče -Slivnica prav tako, poleg tega je odkrilo in poškodovalo še več streh. Tudi danes lahko pričakujemo neurje.

Včeraj so se po celi Sloveniji pojavljale nevihte, najhuje je bilo na Štajerskem, kjer je poleg močnih neviht in vetra, klestila še toča.

Nevihte so s seboj prinesle tudi težave, tako v prometu kot drugod. V Zrečah se je zaradi močnega naliva sprožil zemeljski plaz, posredovati so morali gasilci, tudi občina Zagorje ob Savi ni ušla nevihti. Poplavilo je več stanovanjskih hiš, posredovali so tudi gasilci iz več krajev, ki so preusmerjali padavinsko vodo in odstranili drevo, ki je padlo na regionalno cesto.

Tudi Trbovlje, Šmarješke Toplice, Šmarje pri Jelšah in Šentjernej je zajela nevihta, v vseh teh krajih pa je bila potrebna intervencija gasilcev zaradi poplavljanja. Na območju Občine Rače – Fram so našteli kar 122 dogodkov, gasilci pa so posredovali pri večjem številu odkritih streh in odstranili padlo drevo na električne vodnike. Gasilci JZ GB Maribor, PGD Hotinja vas, Bohova in Hoče so pomagali tudi pri popravilu večje količine odkritih in poškodovanih streh, črpali so padavinske vode iz poplavljenih stanovanjskih in drugih objektov, s tehničnimi posegi preusmerjali toke meteorne vode od objektov in dvorišč, čistili nanose gramoza ter blata s cestišč in začasno pokrivali odkrite strehe s folijo in ponjavami.

Tudi danes lahko pričakujemo razvoj posameznih neviht, ki bodo spet močnejše narave, poroča Neurje.si. Vendar bo tokrat glavnina dogajanja v Avstriji, le na jugovzhodu Slovenije lahko nastane kakšna kratkotrajna nevihta. Nekaj nevihtnih celic lahko namreč preide na slovenski del, nevihto pa lahko spremljata močan naliv in veter, mogoča je tudi toča.

Na ARSO poročajo, da bo jutri deloma sončno, občasno bo na nebu povečana koprenasta oblačnost. V ozračju bo tudi nekaj puščavskega prahu. Zapihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 25 do 30 °C.

V noči na ponedeljek se bodo od zahoda začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki bodo v ponedeljek zajele večji del Slovenije.

V torek bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Osvežilo se bo.

Vir: ARSO in Neurje.si

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Neurje je po Sloveniji marsikje povzročalo težave. V Zagorju ob Savi je poplavljalo stanovanjske hiše, v občini Hoče -Slivnica prav tako, poleg tega je odkrilo in poškodovalo še več streh. Tudi danes lahko pričakujemo neurje.