Search
Close this search box.

Vas prijatelj prosi, da glasujete zanj? Nikar.

S spletnega portala Varni na internetu tokrat opozarjajo na kraje Facebook profilov. Spletni kriminalci uporabljajo prevari z lažno prošnjo za vaš glas v tekmovanju.
Fotografija je simbolična

Na spletnem portalu Varni na internetu so v zadnjem tednu podobno kot Ministrstvo za zdravje najprej opozarjali poskus spletne prevare prek na lažnega obvestila o cepljenju. Potem pa je sledilo še drugo opozorilo o aktualnih poskusih prevar in sicer prek kraj Facebook profilov.

Na videz povsem nedolžna prošnja za vaš glas v nekem tekmovanju, vodi v krajo profila.

Takih sporočil v resnici ne prejemate od prijateljev, ampak od goljufov, ki prek ukradenih profilov širijo lažna sporočila, da bi prišli še do drugih.

Njihov cilj je, da jim posredujete 2FA kodo, s katero se lahko vpišejo v vaš račun.

Spletni goljuf uporabi mehanizem za prijavo ali obnovitev gesla na Facebooku, kjer namesto vašega elektronskega naslova vnese vašo telefonsko številko. Facebook nato pošlje potrditveno kodo na vaš telefon, da preveri pristnost zahteve.

Ko sogovorniku (v tem primeru prevarantu) posredujete prejeto kodo, mu s tem omogočite, da se prijavi v vaš Facebook račun in ga prevzame.

Prepoznajte še druge oblike sporočil za krajo profila, ki jih najdete TUKAJ.

Če dobite katero izmed teh sporočil, opozorite prijatelja, saj marsikdaj ne vedo, da so zlorabili njegov profil.

Vir: Varni na spletu

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

S spletnega portala Varni na internetu tokrat opozarjajo na kraje Facebook profilov. Spletni kriminalci uporabljajo prevari z lažno prošnjo za vaš glas v tekmovanju.