Search
Close this search box.

Varuh človekovih pravic Peter Svetina bo obiskal Koroško

Varuh človekovih pravic Peter Svetina se bo jutri mudil na Koroškem. Obiskal bo Občino Dravograd ter Mežica, ustavil pa se bo tudi v Domu starejših na Fari.

Varuh človekovih pravic Peter Svetina se bo v ponedeljek, 16. septembra 2024, mudil na Koroškem. Najprej bo obiskal Občino Dravograd, tam se bo srečal z županom in se z njim pogovoril o izzivih in najbolj perečih težavah, s katerimi se v občini srečujejo pri svojem delu. Po srečanju bo varuh Svetina na občini odprl in predstavil tudi Varuhov kotiček, opremljen s stojalom, na katerem bodo prebivalkam in prebivalcem na voljo koristne informacije o delu Varuha v obliki zloženk in brošur ter tudi obrazec za vložitev pobud.

V Občini Prevalje bo obiskal Dom starejših na Fari, ki je namenjen institucionalnemu varstvu starejših oseb ter ponuja socialno oskrbo in zdravstveno nego skoraj 200 stanovalkam in stanovalcem. Z direktorico Doma se bosta pogovarjala o problematiki izvajanja dolgotrajne oskrbe in o drastičnemu pomanjkanju kadra v domovih za starejše, saj zaposleni zaradi boljših plač ali delovnih razmer odhajajo v druge dejavnosti, pri katerih ni nedeljskega, prazničnega in nočnega dela in pri katerih je tudi plačilo boljše.

Nato bo varuh človekovih pravic Peter Svetina obiskal še Občino Mežica in se tam prav tako srečal z županom. Občina Mežica bo že 100. slovenska občina, ki bo dobila Varuhov kotiček.
Namen Varuhovih kotičkov je institucijo Varuha približati čim širšemu krogu ljudi v okolju, v katerem živijo. »Tako se bomo še lažje približali prebivalkam in prebivalcem v lokalnem okolju ter jim pomagali, če se bodo znašli v stiski ali pa če bodo imeli težave pri iskanju odgovorov oziroma pojasnil različnih institucij ali organov,« poudarja varuh človekovih pravic Peter Svetina.

Poleg zgoraj omenjenih občin bo ta dan Varuhov kotiček dobila še Občina Prevalje, ki pa tokrat ne bo del obiska varuha človekovih pravic.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Varuh človekovih pravic Peter Svetina se bo jutri mudil na Koroškem. Obiskal bo Občino Dravograd ter Mežica, ustavil pa se bo tudi v Domu starejših na Fari.