Search
Close this search box.

Vabljeni v Grajski park Ravne na modelarski dan

Modelarski klub Extra organizira dan odprtih vrat v soboto 15. 6. ob 13 uri, v Grajskem parku na Ravnah na Koroškem.

Si želiš izvedeti kaj več o daljinsko vodenih letalih, helikopterjih avtomobilih? Če te to zanima, pridi 15. junija 2024 od 13. ure naprej v Grajski park na Ravnah na Koroškem, kjer bo potekal Modelarski dan v organizaciji Modelarskega kluba Extra.

Dogodek je namenjen otrokom vseh starosti, osrednji del pa bo namenjen šolskim otrokom, saj si bodo lahko otroci s pomočjo mentorjev in članov kluba izdelali enostavne modele letal ter se z njimi pomerili v tekmovanju.

Za vse ljubitelje letalskih modelov bodo v Modelarskem klubu Extra poskrbeli s statičnim prikazom najrazličnejših modelov letal: šolskih, jadralnih, motornih, akrobatskih, več-rotornikov (dronov) in še več. Z veseljem pa bodo pokazali tudi svoje modele čisto od blizu ter odgovarjali na vsa vprašanja.

Predstavili bodo 3D tiskalnike, laserski rezalnik, občudovali pa boste lahko tudi razstavo letalskih modelov.

Na voljo bo tudi simulator letenja z modeli, kjer se boste lahko preizkusili v letenju z najrazličnejšimi modeli, brez nevarnosti za poškodbo modela.

Vse našteto, vožnjo z modelom avta, predvsem pa simulator letenja z modeli, boste lahko tudi preizkusili v živo in pri tem neizmerno uživali.

Vabljeni vsi, da se pridružite na delavnici, saj vstopnine ni. Sodelovanje na lastno odgovornost. V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen, o čemer boste obveščeni.

V klubu upajo, da bodo z delavnico navdušili še marsikaterega navdušenca, ki se bo včlanil v njihov klub in tako širil kulturo modelarstva še naprej.

MK Extra že od leta 2000 deluje na področju modelarstva na Koroškem. V klubu povezujejo ljubitelje vseh zvrsti modelarstva, predvsem letalsko modelarstvo in modele avtomobilov.

Pri tem čutijo, da je zelo pomembno, da na takšen način širijo tehnično kulturo, saj je v tem času zelo pomembno, da motivirajo in usmerjajo mlade v zanimanje tehničnih dejavnosti. Danes v ta sklop, poleg zanimanja za inženirstvo/strojništvo, aeronavtične poklice, spada še hitro rastoče področje elektronike, robotike celo računalništva.

Modelarstvo namreč združuje elemente tehnične kulture, kot so načrtovanje in gradnja modelov, ročnih spretnosti pri rokovanju s sodobnimi orodji in materiali, čedalje več je sodobne tehnike in modeliranja ter miselne predstave in koordinacije pri upravljanju z modeli v gibanju v naravi.

Povezujejo se tudi v lokalni skupnosti, letošnje leto je potekala tedenska delavnica na OŠ Koroški jeklarji, kjer so otroci navdušeno obiskovali delavnico. Prav tako se čez poletje obeta brezplačna poletna šola na Fakulteti za tehnologijo polimerov v Slovenj Gradcu.

Njihov klub deluje praktično v vseh krajih po koroški, v virtualnem svetu pa jih najdete na družbenih omrežjih in www.klub-extra.si.

Fotogalerija

Modelarski klub Extra organizira dan odprtih vrat v soboto 15. 6. ob 13 uri, v Grajskem parku na Ravnah na Koroškem.