Search
Close this search box.

Vabljeni na prireditev »Tako smo delali nekoč« v Mislinji

Turistično društvo Mislinja organizira prireditev, kjer bodo na idilični lokaciji prikazali, kako so delali nekoč.

Turistično društvo Mislinja vas prisrčno vabi na tradicionalno prireditev »Tako smo delali nekoč«, ki bo potekala v soboto, 20. julija 2024, ob 15:00 uri ob gozdarski koči na Komisiji.

Začnite svoje popoldne s prijetnim sprehodom od gozdarske koče do Lukovega slapa. Na poti nazaj boste imeli priložnost preizkusiti staro tehniko pranja perila po navodilih njihovih peric.

Ob povratku h koči bodo pripravili prikaz tradicionalne izdelave lesene lestve, ki vam bo pokazal, kako so mojstri nekoč ustvarjali ta pomemben kmečki pripomoček.

Za vaše dobro počutje in kulinarično doživetje bodo poskrbeli s pravim »Mislinjskim piskrom«. Da ohranimo našo naravo, vas prosijo, da prinesete svoj krožnik in pribor, saj si prizadevajo za »zeleno okolje«.

Za dodatno zabavo bodo pripravili različne igre, ki bodo poskrbele za smeh in dobro voljo med vsemi udeleženci.

Najbolj pripravljeni in avanturistični se lahko do Komisije povzpnete tudi s kolesi in tako združite prijetno s koristnim.

Prireditev bo odlična priložnost za družinsko druženje, rekreacijo in spoznavanje starih običajev regije. Pridružite se jim v čim večjem številu in skupaj preživite prijetno sobotno popoldne, polno tradicije, zabave in dobre družbe.

Veselijo se vašega obiska.

Organizatorji še sporočajo, da si v primeru slabega vremena pridržujejo pravico spremembe termina. Z udeležbo na prireditvi vsi udeleženci soglašajo, da so predmet fotografiranja za potrebe objave v medijih.

Vir: Turistično društvo Mislinja

Turistično društvo Mislinja organizira prireditev, kjer bodo na idilični lokaciji prikazali, kako so delali nekoč.