Search
Close this search box.

V središču Slovenj Gradca bo koncert ob 50-letnici glasbenega ustvarjanja Milana Kamnika

Vabljeni na praznovanje 50-letnice glasbenega ustvarjanja koroškega glasbenika Milana Kamnika!

V mestnem središču Slovenj Gradca se v mesecu avgustu odvija kar nekaj glasbenih dogodkov. Med drugimi bo na Trgu svobode, 16. avgusta 2024 ob 20.00 uri, potekal ob 50-letnici glasbenega ustvarjanja koncert Milana Kamnika z bendom.

Kdo ne pozna Milana Kamnika, ki je pravzaprav posebnež v slovenskih vodah. Letos praznuje 50-letnico svojega glasbenega ustvarjanja, čeravno solo kariero šteje od izdaje prvega albuma, leta 1996.

Leta 2019 je izdal 9 samostojni album, ki ga je v večini posnel s svojo trenutno zasedbo (Milan Kamnik Band), delno pa z ameriško ekipo iz Nashvilla. Med drugimi je izdal tudi notne zapise nekaterih svojih pesmi »Od pankrta do Ibržnika« (1998), pesniško zbirko »Ibržnik« (2017) in avtobiografsko knjižico »Če bi bila Slovenija Amerika … « (2017).

Kamnik je znan po svojih koroških besedilih in značilni koroški tematiki, ki jo rad vnese v svoja dela. Čeravno piše tudi v slovenščini, so koroške pesmi tiste, ki so postale ponarodele in ga v koncih pod Peco in Uršljo goro naredile v legendo. Kot ga marsikje imenujejo, je ambasador koroškega narečja.

Vabljeni, da se pridružite praznovanju 50-letnice glasbenega ustvarjanja Milana Kamnika v petek, 16. avgusta, od 20. ure dalje na Trgu svobode v Slovenj Gradcu. Skupaj bomo praznovali njegovo bogato glasbeno pot in uživali v večeru prežetem z izjemno glasbo in koroškim duhom.

Ne zamudite te edinstvene priložnosti za druženje z Milanom Kamnikom in praznovanje njegovega izjemnega prispevka k slovenski glasbi!

Vir: Spotur

Dogodki

Vabljeni na praznovanje 50-letnice glasbenega ustvarjanja koroškega glasbenika Milana Kamnika!