Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu številne aktivnosti v okviru Evropskega tedna mobilnosti

Slovenj Gradec bo tudi v letošnjem letu aktivno sodeloval v Evropskem tednu mobilnosti z različnimi aktivnostmi za vse starostne skupine.

Evropski teden mobilnosti je kampanja Evropske komisije, ki ozavešča o trajnostni mobilnosti v mestih in spodbuja aktivno mobilnost ter uporabo javnega prevoza. Nacionalni koordinator kampanje v Sloveniji je Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo.

Evropski teden mobilnosti poteka vsako leto med 16. in 22. septembrom, najbolj znana akcija v okviru tega tedna pa je Dan brez avtomobila. Letos bo v kampanji sodelovalo najmanj 114 slovenskih občin, ki pokrivajo več kot 80 odstotkov prebivalcev Slovenije.

Občine bodo v tem tednu uvajale nove tehnološke rešitve za trajnostno mobilnost, izboljševale infrastrukturo za ranljive skupine v prometu in organizirale različne dogodke.

Slovenj Gradec bo tudi v letošnjem letu aktivno sodeloval v Evropskem tednu mobilnosti z različnimi aktivnostmi za vse starostne skupine. Že samo mesto s svojo zasnovo kliče po tem, da se odpravimo ”peš ali s kolesom po opravkih”. Zaradi hitre in enostavne dostopnosti ter dobre športne infrastrukture, je mesto zanimivo in prijazno športnikom, kar iz leta v leto dokazujejo športne skupine, ki prihajajo v mesto na priprave. Mesto je opremljeno s števci, ki dajejo podatke, koliko kolesarjev obišče mesto ali se pelje po Štrekni, skozi mesto, obišče popravljalnice koles in kolesarske pit stope pri Bazenskem kompleksu in urbanem parku, kjer je poleg popravljalnice še pralnica koles, pitnik, wc in okrepčevalnica, namenjena tudi kolesarjem.

V Turistično informacijskem centru Slovenj Gradec so za vse kolesarje na voljo zemljevidi kolesarskih poti – tako ožje okolice kot celotne destinacije. Prijazno osebje pa gosta napoti peš ali s kolesom po bližnjih turističnih atrakcijah.

V tem letu je slogan tedna mobilnosti Udoben javni prostor – za vse. V Slovenj Gradcu že od pomladi z aktivnostjo Gremo v mesto (ki poteka ob nedeljah in jo organizira Mestna občina Slovenj Gradec skupaj z javnimi zavodi) dokazujejo, kako pomembno težo dajejo urejenemu, dostopnemu, zelenemu in aktivnemu javnemu prostoru. Aktivnosti so vezane na vse starostne skupine, od otrok do starejših in vseh ranljivih skupin.

Bodimo aktivni, prijazni do okolja in izkoristimo možnosti, ki jih nudijo zeleni in lepo urejeni javni prostori v Slovenj Gradcu.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Slovenj Gradec bo tudi v letošnjem letu aktivno sodeloval v Evropskem tednu mobilnosti z različnimi aktivnostmi za vse starostne skupine.