Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu sprejem za krvodajalce. Ignac Prot kri daroval kar 112-krat

V Mestni občini Slovenj Gradec so pripravili sprejem za krvodajalce. Med njimi so tudi takšni, ki so kri darovali več kot stokrat.

Krvodajalstvo je dejanje izjemne človečnosti in solidarnosti. Krvodajalci so tihi junaki, ki s svojo nesebično gesto rešujejo življenja in vračajo upanje tistim, ki se soočajo z najtežjimi trenutki. Njihova kri ni le fizična tekočina, temveč simbol življenjske moči, sočutja in povezanosti med ljudmi.

Na sprejemu za krvodajalce je župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler izrazil globoko hvaležnost in spoštovanje do teh nesebičnih posameznikov. “Kri je zlata tekočina, ki daje življenja,” je dejal župan in poudaril pomen njihovega prispevka za celotno skupnost.

Krvodajalci so vedno pripravljeni pomagati, pogosto brez razmišljanja o osebnih koristih ali priznanjih. Med njimi so tudi takšni, ki so kri darovali več kot stokrat. Jože Hribar, ki je kri daroval 100-krat, in Ignac Prot, ki je kri daroval kar 112-krat, sta izjemna primera vztrajnosti in nesebičnosti. Njuno dejanje ni samo izraz osebne humanitarnosti, temveč tudi navdih za vse nas, da se pridružimo tem plemenitim prizadevanjem.

Vsakodnevno darovanje krvi je ključnega pomena za zdravstvene ustanove, ki se soočajo s pomanjkanjem te življenjsko pomembne tekočine. Nešteti bolniki, poškodovanci in tisti, ki potrebujejo operacije, so odvisni od teh dragocenih darov.

Naj bo krvodajalstvo navdih vsem nam, da se spomnimo, kako pomembno je pomagati drugim in graditi povezanost znotraj naše skupnosti. S svojim darovanjem krvi lahko vsak izmed nas prispeva k reševanju življenj in prinašanju upanja tistim, ki ga najbolj potrebujejo.

Vir: MO Slovenj Gradec

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Cene
Cene
3 mesecev nazaj

Kritika organizatorjem. Zelo veliko nas se tega ne more udeležiti, ker smo v službi!

V Mestni občini Slovenj Gradec so pripravili sprejem za krvodajalce. Med njimi so tudi takšni, ki so kri darovali več kot stokrat.