Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu gostuje Karavana okusov

Pisani tovornjački in prikolice Karavane okusov so se polni dobrot ustavili na mestnem trgu, zategnili ročno zavoro, zakurili peči, odprli lopute in pred očmi lačnih sladokuscev pripravili ”street food” za vse okuse in ta vas v svojo družbo vabi vse do nedelje, 2. junija 2024.

Slovenj Gradcu se Karavana okusov letos mudi že vse od petka, 31. maja in gostuje do nedelje, 2. junijem 2024.

Kljub ne preveč obetavnemu vremenu je dogodek do sedaj obiskalo že precejšnje število ljudi. Organizatorji sporočajo: “Mi Karavane ne odpovemo zaradi kakšne kaplje dežja, ravno nasprotno, mi dodamo še en dan.”

Prvi slovenski food truck festival se je željo mnogih vrnil na idilični Trg svobode v Slovenj Gradcu. S pisanimi tovornjački in prikolicami polnimi dobrot so se ustavili na trgu, zategnili ročno zavoro, prižgali peči, odprli lopute in pred vašimi očmi pripravili vrhunski street food festival. 

Letos vaše brbončice v Slovenj Gradcu razvajajo Beer Bulli, ki je njihova starosta, najstarejši tovornjaček flote, ki je poln hladnega hmeljnega veselja, na boku pa na žejne čakajo 4 orošene pipe za pivo. Šiš bleščeči retro trailer diši bo vrhunskih hot dogih in burgerjih. Tokrat prvič v Slovenj Gradcu.
Falafel prikolica vam pripravlja okuse orienta – falafel, šavormo, baklavo s pistacijo. Letos premierno v Slovenj Gradcu.

Mangoop prikolica letos gostuje s pizza rolicami. Boš bom tovornjaček pripravlja mehiško kuhinjo – od burritosov do quesadillj. In vse kar je vmes. Vamos Koroška! Gabrielo prikolica nudi res dolg meni vafljev in ameriških puhastih palačink. Gud Street Fud tovornjaček pred vašimi očmi peče njihove gud burgerje, pečene na oglju, fingerfood je pa prava gurmanska predigra. Skunk Urban Kitchen je prikolica, ki spreminja definicijo sendviča.

Mango Tree vam nudi izlet na Tajsko! Najboljši pad thai na kolesih. Wine trailer je mobilni vinski sod, vinoteka polna veselja iz grozdja. Še ena premiera v Slovenj Gradcu je letos tudi Habahaba foodtruck, ki je specializiran za posebne mesne pite, ki so nadevane s skrbno izbranimi sestavinami. Pa tudi njihovi burgerji so top. Brincelj gin van je vintage IMV kombi, ki ste ga spoznali že lani, v katerem vam Brinclji mešajo hude coctaile in navdušuje tudi danes in vse do jutri. Pizza Lab pa tudi letosodlično brani koroške barve z napoletanskimi pizzami.

Odlična ponudba in dobra družba z okusom po še, vas v svojo družbo vabi tudi na jutrišnjo nedeljo! Nam se že cedijo sline!

Pisani tovornjački in prikolice Karavane okusov so se polni dobrot ustavili na mestnem trgu, zategnili ročno zavoro, zakurili peči, odprli lopute in pred očmi lačnih sladokuscev pripravili ”street food” za vse okuse in ta vas v svojo družbo vabi vse do nedelje, 2. junija 2024.