Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu danes zaključek poletja v mestu

V Slovenj Gradcu so se skozi celo poletje odvijali različni dogodki, ki so popestrili lepe poletne večere.

Mestno jedro Slovenj Gradca se v poletnih mesecih preobrazi v živahno središče kulture in druženja. Topli večeri so prinesli raznolike prireditve, od akustičnih koncertov do filmskih festivalov, ki s privabili obiskovalce iz vseh koncev. Srečanja ‘pri konju’, sveže kuhana Wolfova kava in poletni koktajli dodajo mestu poseben čar. 

Danes, 31. avgusta, ob 20. uri vas na zaključek poletja v mesto na Trg svobode v mestno jedro Slovenj Gradca vabi Ars cafe s Stand up večerom. Povezovalec dogodka je Marko Žerjal.

Že v dopoldanskem času vas Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj ob 10. uri vabi v atrij Rojstne hiše Huga Wolfa, Glavni trg 40, Slovenj Gradec na Jazz café pri Wolfu.

Sobotno dopoldne je odlična priložnost za druženje ob vrhunski kavi in prijetni glasbi. Vabljeni na degustacijo Wolfove kave in drugih kavnih napitkov, ki jih bo za vas pripravila pražarna Escobar. Za glasbeno vzdušje bodo poskrbeli člani skupine Pikaja trio: Matjaž Dajčar (kitara), Andrej Štrekelj (trobenta in percussion) in Polona Bizjak (klavir in vokal).

Za večerno glasbeno popotovanje pa bo poskrbela Čajnica peč, kamor vas ob 20. uri vabijo na koncert Miha Erič & 3TONE – power rock/blues fussion.

Miha Erič vsestranski talent izjemen orator, glasbenik, odrski improvizator z nepogrešljivim iskrivim humorjem, član številnih zasedb ter avtorja številnih aranžmajev doma in v tujini v navezi podobno mislečih glasbenikov s pedigrejem, ki preigrava hibridno mešanico bluesa, rocka, countryja, funka ter združuje glasbene tradicije s te in druge strani Atlantika predstavlja 3TONE.

Power blues fussion zasedba je nastala leta 2023, ko so moči združili Miha Erič (mednarodno priznani glasbenik in likovnik), Boris Sadar (basistični wunderkind) ter Matic Anderlič (ritmik in pravi bobnarski kameleon). Tu je funk, tu je rock, tu je country, dodaja se še neka lastna začimba, ki porajaavtorsko glasbo s svetlobno hitrostjo. Zvok ustne harmonike, se fantastično dopolnjuje z ravno prav distorzirano lap steel kitaro in vokali, ki jih v možganski korteks vpreda Miha Erič.

Mastni bas igrivega, navdihnjenega in kot švicarska ura natančnega basista Borisa Sadarja gradi temelj in dopušča obenem impulzivno, močno in naelektreno igro krasnih, natančnih in eksplozivnih bobnov Matica Anderliča.

Vabljeni, da se udeležite katerega izmed današnjih dogodkov.

V mestu Slovenj Gradec pa se bo tudi meseca septembra veliko dogajalo. Spremljate nas.

Vir: FB Rojstna hiša Huga Wolfa, Čajnica Peč in Ars Caffe

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

V Slovenj Gradcu so se skozi celo poletje odvijali različni dogodki, ki so popestrili lepe poletne večere.