V naslednjem tednu obeležujemo Teden slovenske hrane, v katerem sodeluje tudi Občina Črna na Koroškem skupaj z lokalnimi ponudniki. Za vas so pripravili pester izbor hrane ter dogodkov.
Lokalni ponudniki so za vsak dan v tednu pripravili tradicionalno slovensko malico, od pečenic do kislega zelja, kipljenih knedlov zabeljenih z grumpi, goveje juhe in svinjske pečenke. Za vsak okus se najde nekaj dobrega.
V torek, 12. novembra, ob 17. uri, bo v telovadnici OŠ Črna na Koroškem potekala dobrodelna prireditev za Lana, ki jo pripravljajo učenci OŠ Črna, otroci iz vrtca Kralj Matjaž ter Podružnična šola Žerjav. Prireditev bo zaznamoval bogat in zanimiv program, kjer bodo nastopali mladi talenti z glasbenimi, plesnimi in dramskimi točkami. Prireditev bo priložnost, da z obiskom in prispevki pomagate bolnemu Lanu.
Ob zaključku Tedna slovenske hrane pa ste v petek, 15. novembra, ob 18. uri vabljeni v galerijo Kulturnega doma Črna na Koroškem na otvoritev razstave Anice Keber. Po otvoritvi bo pred Kulturnim domom potekala še predstavitev Črjanske košte ter lokalnih turističnih kmetij, ki se bodo predstavile s svojimi dobrotami in domačimi izdelki.
V Sloveniji v tednu od 11. do 17. novembra 2024 prvič obeležujemo Teden slovenske hrane, ki spodbuja k ponovnemu odkrivanju bogate tradicije domačih jedi ter koristi lokalno pridelane hrane. Vsem dobro poznan »Tradicionalni slovenski zajtrk« bo letos potekal v petek, 15. novembra, in se bo od zdaj naprej izvajal kot pomemben projekt tedna slovenske hrane.
Teden slovenske hrane poudarja pomen izbiranja lokalne hrane ter povečuje zavedanje o prednostih uživanja slovenskih živil. Cilj je, da prebivalci pogosteje posegamo po slovenski hrani ter s tem podpremo domače kmete in predelovalce.
Vir: Občina Črna na Koroškem