Search
Close this search box.

V Podružnični osnovni šoli Pameče Troblje sprejeli v Rdeči križ mlade člane

Mladi člani Rdečega križa POŠ Pameče Troblje so prejeli za svoje prizadevno delo tudi posebne zahvale.

Učenci petega razreda na podružnični OŠ Pameče-Troblje so tudi letos bili deležni sprejema med mlade člane Rdečega križa. Ob tej priložnosti sta jim njihova mentorica, Boža Božena Lesjak in  sekretar OZ RK Slovenj Gradec, Timetjan Lesjak, podelila knjižice ter skromne nagrade.

Hkrati so vsi predstavniki mladih članov Rdečega križa posameznih razredov prejeli tudi zahvalo za svoj celoletni trud in delo, s katerim so pripomogli, da so bile vse naloge, ki so jim bile v okviru OZ RK SG  čez šolsko leto dodeljene, opravljene.

Mentorica Boža Božena Lesjak je z delom in angažiranostjo svojih učencev zelo zadovoljna in pravi:

»Tako ravnateljica Druge OŠ SG, Helena Gaberšek, kot vodja POŠ Pameče – Troblje, Saša Keserin imata posluh za delo in naloge, ki jih narekuje OZ RK SG in MČ RK spodbujata z velikim srcem.

Kot vodja mentoric osnovnih in podružničnih šol, ki sodijo pod OZ RK SG, pa Lesjakova dodaja tudi:

»Najprej mora imeti posluh za naloge RK vodstvo šole, nato pa veliko in še večje delo opravijo mentorice mladih članov Rdečega križa posameznih osnovnih in podružničnih šol, ki so za to delo, ki temelji na prostovoljnosti in zajema mnogo njihovega prostega časa, dobesedno rojene. S ponosom lahko povem, da je OZ RK SG na RK Slovenije bilo deležno velike pohvale tudi glede dela mentoric in njihovih mladih članov. Seveda gre zahvala tudi vsem staršem, ki svoje otroke spodbujajo k povezovalnosti in jim privzgajajo načela, ki jih narekuje RK.”

To pa je tisto, kar šteje največ in nam daje nov zagon za delo, saj nikoli ne vemo, kdaj bomo pomoči potrebni tudi sami.«

Dogodki

Mladi člani Rdečega križa POŠ Pameče Troblje so prejeli za svoje prizadevno delo tudi posebne zahvale.