Search
Close this search box.

Podgorje ta vikend vabi na prireditev Furmani po cest’ peljajo s pestrim dogajanjem in zabavo z ansamblom Abuhi

Kulturno društvo Podgorje skupaj z Vaško skupnostjo Podgorje, športnim društvom, gasilskim društvom, prijatelji, vaščani in vaščankami Podgorja pripravlja nadvse zanimive dogodke ob praznovanju praznika Vaške skupnosti.

Kulturno društvo Podgorje vas na praznovanje tradicionalne 31. izvedbe prireditve Furmani po cestpeljajo, ki bo potekala v soboto, 13. julija 2024, od 16. ure dalje.

Že pred tem, pa se bo v tednu športa, med 8. in 12. julijem 2024, se bodo odvijala tudi tekmovanja, ki jih organizira ŠD Podgorje v okviru praznika vaške skupnosti Podgorje.

V ponedeljek, 8. julija 2024, se je odvil turnir v tenisu, v sredo 10. julija 2024, bo ob 17.00 uri tekmovanje v balinanju, v petek, 12. julija 2024, pa pridejo na svoj račun ljubitelji odbojke, saj se ob 17.00 pričel turnir v odbojki na mivki.

Vsa tekmovanja potekajo na igriščih in tenis dvorani Športnega društva Podgorje.

V soboto, 13. julija 2024, pred samo prireditvijo se bo pri PGD Podgorje odvijalo gasilsko tekmovanje. Priznanja najboljšim gasilkam in gasilcem se bodo podelila na sami prireditvi. Pridite in navijajte za svoje favorite.

Pridružite se na prireditvi Furmani po cestpeljajo doživite čar vasi skozi raznolike dejavnosti in bogat program.

Kaj vse vas čaka?

  • Tržnica starih običajev: Prikaz starih kmečkih opravil in običajev naših prednikov.
  • Tržnica domačih dobrot lokalnih kmetov: Poskusite in kupite okusne domače proizvode.
  • Prikaz starih kmečkih opravil: Spoznajte, kako so naši predniki delali na kmetiji.
  • Gasilsko tekmovanje: Pridite in navijajte za svoje favorite!
  • Priznanja vaške skupnosti: Podelitev priznanj zaslužnim članom skupnosti.
  • Blagoslov župnika: Za vse zbrane
  • Starodavni kolesarji: Spoznajte, kako so vozili nekoč
  • Bogat srečelov: Srečelov s privlačnimi nagradami.
  • Napihljiva igrala za otroke: Zabava za naše najmlajše obiskovalce.

Za dobro voljo pa bodo med drugim poskrbeli tudi Harmonikarski orkester premogovnika Velenje Barbara, ki je letos praznoval častitljivih 25 let delovanja. Danes združuje Harmonikarski orkester Premogovnika Velenje 18 članov, rudarjev, ki poleg trdega dela pod zemljo, gojijo tudi tradicijo slovenskega ljudskega godčevstva. Zaradi tako velike zasedbe in igranja zgolj na diatonično harmoniko, popularno frajtonerico, je takšen orkester edinstven v slovenskem prostoru.

Od 19. ure dalje bo za nor žur in divje ritme poskrbel ansambel Abuhi, ki bo zagotovo dvignil vzdušje in poskrbel za nepozaben večer.

Naj pri tem samo omenimo, da je ❝Pesem “Poletni večeri” skupine Abuhov zmagovalna skladba junija❞ na Radio Maribor. Vi pa jo boste imeli priložnost slišati v živo v Podgorju.

“Prireditev bo izvedena v vsakem primeru, saj bo za suha oblačila poskrbel velik šotor. Za mokra grla pa bomo poskrbeli mi,” so zapisali organizatorji.

Ne zamudite te čudovite priložnosti za druženje in zabavo v Podgorju na etno prireditvi. Veselijo se vašega obiska!

Kulturno društvo Podgorje skupaj z Vaško skupnostjo Podgorje, športnim društvom, gasilskim društvom, prijatelji, vaščani in vaščankami Podgorja pripravlja nadvse zanimive dogodke ob praznovanju praznika Vaške skupnosti.