Search
Close this search box.

To nedeljo v Mežici tradicionalni 37. tek Borisa Keršbaumerja

Tekaški klub GRČA Mežica vabi vse ljubitelje teka na tradicionalni 37. tek Borisa Keršbaumerja, ki bo potekal v nedeljo 1. septembra 2024.

Ob 9. uri se začnejo otroški teki, ob 10. uri pa glavni tek. Otroški teki bodo potekali na stadionu v Športnem parku Mežica, štart in cilj glavnega teka pa sta pred Narodnim domom mežica.

Prevzem štartnih številk bo možen od 8. ure dalje.

PRIJAVE

Predprijave na glavni in otroški tek so možne do vključno petka 30. avgusta 2024 na povezavi ali preko e-mail naslova tkmezica@gmail.com. Prijava je možna tudi na dan teka, 30 minut pred začetkom.

Znesek startnine v predprijavi znaša 10 EUR, na dan teka 15 EUR. Za občane Mežice in otroške teke je štartnina brezplačna.

TRASA

Trasa teka na 9 kilometrov je letos nekoliko spremenjena zaradi lanskih poplav – mostu namreč še vedno ni. “Štart in cilj je na platoju Narodnega doma, nakar se teče preko lesenega mostu do doma lovcev in nato po ‘novi cesti’ vse do kmetije Gotovnik, Jež in mimo turistične kmetije Vojak nazaj proti Mežici,” so zapisali na družbenem omrežju Tekaškega kluba Grča Mežica.

NAJHITREJŠI MEŽIČAN / MEŽIČANKA

Tekači glavnega teka, ki imajo stalno ali začasno bivališče v občini Mežica, sodelujejo v posebni kategoriji občinski prvak – prvakinja.

Razglasitev rezultatov glavnega teka in podelitev bo potekala okoli 12. ure v Športnem parku Mežica. Prvi trije v posameznih kategorijah prejmejo medalje. Absolutni zmagovalci prejmejo plakete. Vsi udeleženci teka na 9 km dobijo brezplačno malico in sodelujejo pri žrebanju praktičnih nagrad. Tek na 9 km se šteje za Štajersko Koroški pokal v tekih 2024. Občinski prvak – prvakinja MEŽICE, prejmeta prehodni pokal za dobo enega leta oziroma do naslednjega teka. V primeru treh zaporednih zmag se pokal podeli v trajno last.

Več informacij najdete na povezavi.

Vir: Tekaški klub Grča Mežica

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Tekaški klub GRČA Mežica vabi vse ljubitelje teka na tradicionalni 37. tek Borisa Keršbaumerja, ki bo potekal v nedeljo 1. septembra 2024.