Search
Close this search box.

V Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika bodo uvedli RFID sistem izposoje

V letu, ko Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika praznuje 75. obletnico, bo knjižnica deležna tudi modernizacije.

V letu 2024 praznuje Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika častitljivo, 75. obletnico, prav tako bo v letošnjem letu deležna modernizacije. Bistvo modernizacije knjižnice vključuje uvedbo RFID sistema izposoje in vračila knjižničnega gradiva, s poudarkom na optimizaciji dela in na uporabnikom prijaznem delovanju.

Zato kolektiv knjižnice uporabnice in uporabnike Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika Ravne na Koroškem obvešča, da bo med 9. oktobrom in predvidoma 20. decembrom 2024 potekala prva faza prenove prostorov izposoje knjižnice na gradu. Sistem RFID (radiofrekvenčne identifikacije) v prvi fazi vključuje naprave za avtomatizirano izposojo gradiva, v nadaljnjih fazah pa tudi naprave za avtomatizirano vračilo. Knjižnica, ki deluje na območju Mežiške doline, bo še do konca leta 2024, v mrežo RFID uvedla osrednjo enoto knjižnice na Ravnah, poleg te pa še enote knjižnice v Kotljah, na Prevaljah ter na Lešah. V prihodnjem letu knjižnica načrtuje vstop v RFID mrežo tudi v enotah Črna na Koroškem, Mežica in Žerjav. S tem bo knjižnica s celotno mrežo vključena v sistem RFID.

V sklopu prenove bodo urejeni tudi prostori Bukvarne Ajta skupaj s čitalniškimi mesti. Prostori izposoje bodo dobili novo preobleko, svoje mesto predstavitve bo dobil tudi ustanovitelj knjižnice dr. Franc Sušnik.

V času prenove bo knjižnica delovala po spremenjenem režimu, o čemer bo knjižnica svoje uporabnike seznanila po svojih kanalih obveščanja. Delovni čas ostaja nespremenjen. Vhod v knjižnico na gradu bo začasno omogočen skozi Pionirsko knjižnico Leopolda Suhodolčana, kjer bo možna izposoja in tudi prevzem rezerviranega gradiva. Bukvarna Ajta bo v času prenove delovala na začasni lokaciji v lapidariju. V času prenove, žal, predal za 24/7 vračanje gradiva v osrednji enoti knjižnice na gradu ne bo na voljo. Prav tako v osrednjo enoto na Ravnah v času prenove ne bo mogoče vračati gradiva iz enot knjižnice.

Vsem uporabnicam in uporabnikom se zahvaljujejo za razumevanje in vas kljub spremenjenemu delovanju vljudno vabijo v knjižnico.

Vir: KOKR

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
V letu, ko Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika praznuje 75. obletnico, bo knjižnica deležna tudi modernizacije.