Search
Close this search box.

V Knjižnici Ksaverja Meška so podelili bralne značke za odrasle CUDV Črna in VDC Slovenj Gradec

Ko nam sije sonce v srcu, ni pomembno kakšno vreme je zunaj. Danes nas je družilo branje, joga smeha, glasba in dobra volja.

Danes, 19. maja 2023 je v Knjižnici Ksaverja Meška Slovenj Gradec potekala podelitev bralnih priznanj lahkega branja. Podelili so bralne značke za odrasle CUDV Črna na Koroškem in VDC Slovenj Gradec.

Gostja dogodka je bila Boža – Božena Lesjak, ki je dobitnikom bralnega priznanja pred podelitvijo bralnih priznanj in simboličnih nagrad predstavila knjigo: Kdor se smeje, je junak v lahkem branju. Skupaj so izvedli tudi nekaj vaj joge smeha. Joga smeha pa je enkraten koncept: vsak se lahko smeji brez razloga, brez humorja, šal in komedije.

Deležni so bili tudi risbic, ki so jo za njih narisali učenci 5. c razreda POŠ Pameče – Troblje, ki so jim narisale nasmeh. Srečni izžrebanec pa je na koncu v dar dobil tudi knjigo “Kdor se smeje, je junak” v lahkem branju.

Seveda pa druženje ni minilo brez glasbe, ki je univerzalni jezik sveta. Dva prejemnika bralnega priznanja sta zaigrala na sintisajzer in vzdušje je bilo popolno. Slišali smo dve lepi skladbi Sijaj, sijaj sončece in Marko skače. Bilo je res prijetno druženje, ki je vsem polepšalo dan.

Dogodki

Ko nam sije sonce v srcu, ni pomembno kakšno vreme je zunaj. Danes nas je družilo branje, joga smeha, glasba in dobra volja.