Search
Close this search box.

V grajskem parku na Ravnah praznovali najmlajše občanke in občani

V soboto, 24. avgusta 2024, se je v grajskem parku na Ravnah odvijal županov sprejem novorojenčkov, rojenih od 1. avgusta 2023 do 31. julija letošnjega leta.

Rojstvo otroka je za starša in vse najbližje najlepši dogodek v življenju. Skupaj z družinami se prihoda novih občank in občanov veseli tudi lokalna skupnost na Ravnah, zato je bil na pobudo in pod pokroviteljstvom župana dr. Tomaža Rožena, leta 2021 organiziran prvi slavnostni sprejem za najmlajše, s tradicijo pa nadaljujejo tudi v letošnjem letu, ko so se z najmlajšimi srečali že četrtič. V vseh teh letih so v Grajskem parku izobesili že 388 imen in pozdravili prav toliko otrok, med katerimi najstarejša Žana danes šteje 4 leta in 7 mesecev, najmlajša po njihovem štetju pa sta Nia in Adam Perun, ki sta na svet prijokala na isti dan, 31. julija letos.

Od 1. avgusta 2023  do 31. decembra 2023 se je rodilo 23 otrok (10 dečkov in 13 deklic), letos, do 31. julija 2024 pa 51 (29 dečkov in 22 deklic), s stalnim prebivališčem na Ravnah na Koroškem. Občina ob rojstvu otroka slehernemu nameni 200 € enkratne denarne pomoči, ki jo starši pridobijo na podlagi vloge na spletni strani občine ali na sedežu občine, do pol leta po rojstvu otroka.

Na dogodku se je zbralo lepo število mladih družin, novorojenčkov in njihovih sestric in bratcev, ki jim je vsem toplo dobrodošlico izrekel župan Občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen. Otroci so se zabavali ob raziskovanju parka, med gasilci in policisti, v vožnji z gasilsko lestvijo in zorbing žogo, v frizerskem salonu, na poslikavi obraza in se okrepčali na Karavani okusov,  spoznavali mnoge športne panoge ter se zabavali na napihljivih igralih.

V znak dobrodošlice in trajnega spomina na rojstvo novih sokrajanov je župan zasadil drevo, na katerih so imena novorojenčkov, rojenih do 31. julija letošnjega leta, lani posajeno lipo z letnico 2023, pa so dopolnili z vsemi imeni novorojenčkov, rojenih med 1. avgustom 2023 in 31. decembrom 2023. Vseh 74 otrok je prejelo unikatno majico s svojim imenom v roza/modri barvi, mladim družinam pa so omogočili tudi brezplačno družinsko fotografiranje.

V tem projektu so na Ravnah od njegovega začetka že uredili in namenu predali Park novorojenčkov, posadili že 4 lipe, ki jih je strokovno izbrala in jim mesto našla arboristka parka mag. Tanja Grmovšek, poskrbeli so tudi za urbano opremo tega dela parka s klopco za dojenje ter pristopili k projektu Dojenju prijazno mesto. Ob tem na Občini vljudno prosijo za pazljivo ravnanje ob obisku in ogledu dreves, sploh novo zasajenega, saj so drevesa v rani dobi rasti posebej občutljiva.

Prihodnje leto bodo imena na lipi letošnjih novorojenčkov dopolnili in za rojene v letu 2025 zasadili novo.

Vsem družinam se zahvaljujejo za obisk, sodelovanje in druženje, ter jim želijo veliko zdravja, nasmejanih in srečnih trenutkov z željo, da bodo Ravne na Koroškem rastle z njimi, po njihovi podobi.

Vir: ravne.si

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

V soboto, 24. avgusta 2024, se je v grajskem parku na Ravnah odvijal županov sprejem novorojenčkov, rojenih od 1. avgusta 2023 do 31. julija letošnjega leta.