Blaž Cvar, predsednik sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS je dejal: “S takšnimi pogoji se ponovno diskriminira panogi gostinstva in turizma. Medtem, ko lahko brez kakršnihkoli dokazil obiskujemo galerije, trgovine, športne centre, fitnese, na tisoče jih lahko dela v proizvodnih halah, pa bi morali imeti gostje za vstop v gostinski ali nastanitveni obrat potrdila in negativne teste. To se nam zdi absurdno in povsem nesprejemljiv pogoj, na katerega ne bomo pristali.”
Na strani OZS je zapisano, da gostinci ob tem opozarjajo, da bi bilo ta pogoj tudi težko nadzirati in izvajati. Obenem dvomijo, da se bodo šli gostje samo zaradi kosila ali večerje predhodno testirati. “Smo za odprtje notranjosti po italijanskem vzoru, z ustrezno razdaljo med mizami, vendar brez kakršnikoli dokazil. Prav tako pa naj se odpiralni čas gostiln podaljša do 22. ure,” še pravi Cvar.
Sekcija je sicer že v začetku tedna opozorila, da so tudi obstoječi pogoji dela na terasah, denimo meter in pol razdalje pri isti mizi, nesmiselni, saj se jih v praksi ne da spoštovati.
Preberite še: V gostinstvu in turizmu veseli odpiranja, kritični do pogojev
VIR: OZS