Search
Close this search box.

V Dvorcu Bukovje je donela ljudska pesem v čast Jožetu Leskovarju (FOTO)

V Dvorcu Bukovje so učenci in profesorji Glasbene šole Slovenj Gradec pripravili koncert ljudskih pesmi, ki je navdušil obiskovalce.

V nedeljo, 8. septembra 2024, je v Dvorcu Bukovje potekal koncert, ki ga je pripravila Glasbena šola Slovenj Gradec ob počastitvi 90 letnice Jožeta Leskovarja.

Jože Leskovar je namreč 22. avgusta praznoval častitljivi 90-ti jubilej. Za to priložnost so profesorji in učenci Glasbene šole Slovenj Gradec pripravili poseben koncert ljudskih pesmi, ki jih je priredil Jože Leskovar.

Tako so obiskovalci lahko prisluhnili različnim zasedbam od vokalnega kvarteta, trobilnega kvinteta, godalnega kvarteta, ženskega zbora, moške vokalne zasedbe ter mešanega zbora. Nastopila pa je tudi pravnukinja Jožeta Leskovarja, Gaja Kašnik, ki je na flavti odigrala pesem Roža na vrtu.  

Program je navdušil številno občinstvo med katerim je bil tudi poslanec v državnem zboru Dušan Stojanovič. Vrhunski glasbeni dogodek se je zaključil s prijetnim druženjem v pritličju dvorca, kjer so nazdravili slavljencu.

Vir: JSKD Dravograd

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

V Dvorcu Bukovje so učenci in profesorji Glasbene šole Slovenj Gradec pripravili koncert ljudskih pesmi, ki je navdušil obiskovalce.