Search
Close this search box.

V Dravogradu vstopili v poletje s Pihalnim orkestrom Šentjanž in Tilnom Artačem

V Dravogradu so se nocoj poklonili prihajajočemu državnemu prazniku, temu pa je sledil prelep poletni koncert Pihalnega orkestra Šentjanž in umetnika Tilna Artača.

Danes, v nedeljo, 23. junija 2024, ob 19. uri, se je v prireditvenem prostoru Lukna, odvila proslava ob državnem prazniku ter poletni koncert. Pravo glasbeno doživetje je priredil Pihalni orkester Šentjanž skupaj z gostom večera Tilnom Artačem.

V uvodnem delu so se poklonili državnemu prazniku, ki je tik pred nami. Slavnosti govornik je bil dr. Tomaž Čas, predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever.

Temu je sledilo pravo glasbeno doživetje, ki ga je priredil Pihalni orkester Šentjanž. Ta je v Občini Dravograd nepogrešljivi del kulturnega utripa in ima bogato zgodovino. Njihov umetniški vodja in dirigent je odlični Miha Šrimpf.

Dodatno je dogajanje popestril Tilen Artač, ki je velik in vsestranski umetnik. Magistriral je iz violončela na akademiji za glasbo v Zagrebu. Glasbeno izobraževanje nadaljeval na Akademiji za glasbo v Gradcu. Je tudi zmagovalec tretje sezone oddaje Znan obraz ima svoj glas. V tandemu GodArt je nastopil s svetovno znanim stand up komikom, imitatorjem in igralcem v filmih Policijska akademija Michaelom Winslowom. Leta 2012 je prejel nagrado Franeta Milčinskega – Ježka, ki jo RTV Slovenija podeljuje najzaslužnejšim za izvirne dosežke ali opus v tistih umetnostnih zvrsteh radijske in televizijske ustvarjalnosti, ki sledijo tradiciji žlahtnega Ježkovega duha.

Bil je resnično lep večer, prežet z glasbo in humorjem. Številni aplavzi zadovoljnega občinstva pa so povedali več kot tisoč naših besed.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
V Dravogradu so se nocoj poklonili prihajajočemu državnemu prazniku, temu pa je sledil prelep poletni koncert Pihalnega orkestra Šentjanž in umetnika Tilna Artača.