Search
Close this search box.

V Dravogradu postavili Fratarjevo srce, kot spomin na največjo humanitarno akcijo na Koroškem

Pred dobrim letom se je na Koroškem pričela ena izmed največjih akcij. Glavni pobudnik te akcije je bila družina Fratar.

Dobro leto mineva od, največje humanitarne akcije na Koroškem in ene izmed večjih v celotni Sloveniji.

Akcija, ki je Korošce povezala v sočutju in dobrodelnosti.

“Akcija, ki je iz preproste ideje bivšega predsednika Pahorja v rokah družine Fratar postala nekaj velikega in posebnega. Postala je naša,” je zapisal župan Dravograda Anton Preksavec.

Družina Fratar je za Katro odštela 60.000 eur in v akciji zbrala še dodatnih 275.000 eur. In vsak evro je šel v dobrodelne namene.

“V meni je takrat tlela tiha želja, da pa Katra le ostane v naši Občini. Da jo postavimo na ogled kot resničen simbol naše Koroške povezanosti in srčnosti družine Fratar. Ampak žreb je odločil drugače,” je svojo tiho željo na glas izrekel Preksavec.

“Ker pa si takšna dobrodelna akcija in veliko srce družine Fratar zasluži trajno obeležje, smo se odločili, da skupaj z družino Fratar in donatorji postavimo trajno obeležje humanitarnosti in velikega srca na križišču Kovtrov most, ki je tudi križišče treh dolin,” je sporočil Anton Preksavec.

Postavili so Fratarjevo srce, kot simbol velike dobrodelnosti družine in vseh Korošic in Korošcev.

Vir: FB Tone Preksavec

15 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Milan
Milan
1 mesec nazaj

Noro zakaj jim niso doma na dvorišču postavili spomenik ali pa na …… ,to pa res presega vse meje normalnega okusa in vedenja.

Anaszasia
Anaszasia
Reply to  Milan
1 mesec nazaj

Pomanjkanje osnovne empatije res presega vse meje dobrega okusa…

Sivvester
Sivvester
Reply to  Anaszasia
1 mesec nazaj

Antvêdar je ta sřčna fořmavîva ìz tâkšnega jêkva naprâvvena, da se mû řja svîti kâkâř čîsto – âřdêčo, natûrno zvâto! ? Â tût, če bo sâmo řjâvo kâkař visîca se bo s câjtam iskâzavo, da je šê gûřši îno, da čê tŕîba kâj bêk jêmàt a pâ cû dînat !

Herman
Herman
1 mesec nazaj

Dobrodelnost ali postavljanje svojega imena pred druge , ki se že več kot desetletja ukvarjajo z dobrodelnostjo? Ena sama aktivnost in že so na vrhu. Neokusno. Da so res tako dobrodelno usmerjeni in imajo čut za dobrodelnost, bi lahko bila to njihova druga akcija in bi ta denar , ki so ga namenili za postavitev ….namenili v dobrodelne namene. Niso edini, ki so pomagali z dobrodelnostjo, da ne omenim Janje Garnbret ali Luke Dončiča, koliko so prispevali z njihovo dobrodelnostjo ob poplavah na koroškem, ali drugih navadnih ljudi, ki presegajo kratko dobrodelnost katrce. Pa imajo ti ljudje spomenike. Da ne omenjam ljudi, ki darujejo svoje organe, da drugi preživijo, pa imajo ti spomenike. Ne, Fratarjev ne poznam osebno, je pa njihovo dejanje neokusno in poniževalno do drugih , ki se že več kot pol svojega življenja ukvarjajo z dobrodelnostjo. To je samo postavljanje in teh ljudi, ki imajo podjetje ne osrečuje več njihovo delo ali denar, morajo se postavljati še kako drugače. Tega si nisem sam izmislil, to so sami tako pokazali.

Zlatka
Zlatka
Reply to  Herman
1 mesec nazaj

G.Herman
Ne morem se strinjati z vami… mogoče pa bo kdaj tudi kakšna pobuda za te ljudi ,ki jih omenjate…za to družino vem ,da je pri njih dobrodelnost ,srčnost,poštenost obstaja že veliko let…nikoli se niso izpostastavljali,njihova pomoč pa čuti marsikatera družina v kraju ….smo ponosni na njih in na vse sodelujoče pri tem projektu …..

Milan
Milan
Reply to  Zlatka
1 mesec nazaj

Lahko ste ponosni samo ne na tak način da se postavlja javno nek spomenik so drugi tudi aktivni in dobrodelni.

Milan
Milan
Reply to  Herman
1 mesec nazaj

Zelo dobro napisano so tudi gasilci med poplavami bili zelo aktivni pa se ne omenja njihovih imen ter ter se postavlja spomenik dobrodelonosti bi mogel razmisliti g.župan če jih tako časti bi si na svojem dvorišču postavil njihovo sliko in spomenik za ta denar pa bi naredil kaj bolj primernega v občini nap.kakšno sanacijo po poplavah daroval denar družini ,ki je tega krvavo potrebna ali upokojencem.Bi bilo potrebno razmisliti o odstranitvi tega obeležja,kaj je manjkalo prejšni postavitvi.

Anastasia
Anastasia
Reply to  Milan
1 mesec nazaj

Kaksna je bila “prejsnja pistavitev”????

Anastasia
Anastasia
Reply to  Herman
1 mesec nazaj

Ce jih ne piznate, kot pravite, zakaj jih pa potem kritizirate??? Katera frustracija je v ozadju???

Milan
Milan
Reply to  Anastasia
1 mesec nazaj

Veš kaj prvo se nauči pravopisno pisati Anastasia potem pa komentiraj ali pa vsaj preberi kaj napišeš osnova se tu začne pa če si tako navdušena nad dobrodeljnostjo upam da vsaj ti tako deluješ ali samo jezik vrtiš ker si pametna tam ko ni treba ……
Nisem nasproti postavitvi spomenika ni pa potrebno takšnih spomenikov postavljat sem mislil da so časi kumunizma in postavitve obeležij narodnim veljakom mimo,dajmo še da se kakšno ulico poimenovati….

Marička
Marička
1 mesec nazaj

Tako se zgodi, če si dober! Stara finta! Najbrž si Fratarji niso sami sebi postavili spomenika pri Kovtrovem mostu.. oni so si ga postavili drugače – z dobrim delom, zdaj so pa deležni kritik….!? Sramotno, koliko hudobije smo Slovenci sposobni po drugi strani..po prvi pa smo še vedno dobrega srca!!! Z vsem spoštovanjem družini Fratar!

Anastasia
Anastasia
Reply to  Marička
1 mesec nazaj

Res je!

Tomaž
Tomaž
1 mesec nazaj

Vsaka čast vsem, ki kakorkoli delujejo v dobrodelnosti… tudi tej družini.
Vendar menim, da ta postavitev spomenika gre čez vse meje, daleč od tega, da so le oni, ki zaslužijo spomenik… vendar za taka dejanja se spomeniki ne postavljajo…
Očitno imajo denar, da so to akcijo sploh lahko speljali, marsikdo bi tudi, pa ne more…. in ne morem mimo tega, kot imam občutek, da so si lahko kupili tudi spomenik…. res žalostno…

Anastasia
Anastasia
Reply to  Tomaž
1 mesec nazaj

Ce bi dobro prebrali clanek, bi ugotovili, da gre za simbolno gesto… Zal gre to “kavc komentatorjem” v nos…

Milan
Milan
Reply to  Anastasia
1 mesec nazaj

Tebi teslo nerazgledano ker gre iz našega denarja vsi pa nismo za take tumarije je kje bolj potreben drugje denar naprimer peš pot ob dravi si naj pogleda v kakšnem stanju je ti pa si te dobrosrčneže domov pelji na večerjo pa še župana zraven boš imel simbolno gesto .teslo…..

Dogodki

Pred dobrim letom se je na Koroškem pričela ena izmed največjih akcij. Glavni pobudnik te akcije je bila družina Fratar.